Читај ми!

Динкић: Оживљавање региона

Србија сопственим снагама може доста тога да поправи и реши многе проблеме људи по регионима, не чекајући да постане члан ЕУ, рекао лидер УРС-а Млађан Динкић у Пожеги.

Нова влада мора да стимулише производњу и запошљавaње људи у свим регионима једнкако, а на примеру "Фијата", РТБ Бора, "Јуре", "Континентала", "Горења", доказано је да је то могуће, изјавио је лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић, приликом обиласка фабрике "Будимка" у Пожеги.

Динкић је рекао да пример "Будимке" и свих ових фабрика доказују да Србија сопственим снагама може доста тога да поправи и реши многе проблеме људи по регионима, не чекајући да постане члан ЕУ.

Он је додао да нова влада треба да ради на терену, како би сви региони добили једнаке шансе за развој - све општине и градови који су сада запостављени, јер их је централна власт заборавила, наводи се у саопштењу УРС-а.

Лидер УРС-а рекао је да су пре две године, када је као министар економије посетио "Будимку", хале ове фабрике биле празне, машине нису радиле, да се радницима дуговало за плате и да воћари из ужичког краја нису имали коме да продају своје воће.

"Одлучили смо да покренемо Будимку, уложили смо новац у покретање производње и ево сад се овде производи један од најбољих сокова у Србији, чувени сок од јабука, али и други производи пекмези, мармеладе и све од воћа из овог краја", каже Динкић.

Према његовим речима, то је решење за фабрике у свим општинама и регионима Србије, свуда где постоји могућност да се уложи новац и покрене производња да се људи запосле и млади не одлазе у друга места у потрези за послом.

Динкић и додао да су Србији потребни јаки људи који су већ показали да на терену умеју да решавају проблеме региона и створе свима једнаке шансе за напредовање и развој.

"Зато ми морамо да решавамо животне проблеме наших региона одмах, да скратимо бирократију, укинемо све непотребне намете привреди и дуплирамо пољопривредни буџет", истакао је Динкић.

Станковић: "Петница" будућност за младе 

Кандидат Уједињених региона Србије за председника Републике Зоран Станковић изјавио је у Ваљеву да је живот у регионима тежак због сиромаштва и незапослености као и да хиљаде младих напуштају родна места због непостојања радних места.

"Младима из свих региона се морају омогућити једнаке шансе за учење, напредовање и запошљавање јер ће само тако и Србија бити јака држава", рекао је Станковић приликом обиласка Научно-истраживачке станице "Петница".

Станковић је том приликом додао да је Истраживачка станица "Петница" једно велико градилиште "које представља будућност за најбоље младе људе".

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару