Читај ми!

Николић: Србија је заспала

Српска напредна странка искорениће сиромаштво и корупцију, рекао је кандидат СНС-а за председника Томислав Николић у Крагујевцу. Србија је заспала и морамо је пробудити, рекао је Николић.

Кандидат Српске напредне странке за председника Томислав Николић обећао је Крагујевчанима да ће искоренити сиромаштво и корупцију и да ће коалиција "Покренимо Србију" победити на председничким, републичким и локалним изборима у Србији.

Николић је рекао да је Крагујевац град који је "одавно посрнуо", а да му фабрика аутомобила "Фијат" делује као политички споменик.

Он је разговарао са грађанима окупљеним испред објекта "Соколана" у насељу Ердоглија у Крагујевцу.

Николић, који је живео у Крагујевцу у близини тог објекта Соколског друштва, рекао је да "сви знамо како смо тада живели и од нас таквих није могао нико да постане лош човек".

Николић је поновио да ће СНС искоренити сиромаштво и истакао да је "Србија заспала и да је морамо пробудити".

"Зато вас позивам да изађете на изборе и да позовете и комшије, иако су раније гласали за друге", додао је Николић.

"Имам обавезу да не дозволим да не буде више сиротиње, да ниједно дете не буде гладно и да кад заврши школу може да се запосли, али и да ниједан старац не буде у ситуацији да не може да живи од пензије", нагласио је Николић и додао да он то не може и неће да дозволи, преноси Танјуг.

Лидер напредњака је подсетио да је он радничко дете, да је само његов отац радио, а да је мајка "седела" код куће и често говорила "немамо", када би он нешто затражио.

После 50 година нека деца исто тако живе и то не смемо да дозволимо да се дешава, рекао је Николић.

Лидер напредњака претходно је обишао кућу у којој је живео до 1971. године, која сада има другог власника, а коју раније није обилазио због породичне трагедије у којој је изгубио мајку и брата.

Кућа, која је практично барака, налази се у улици Драгољуба Божовића и у оквиру је радничке колоније у насељу Ердоглија.

Евоцирајући успомене из детињства са комшијама које су га дочекале, Николић је обећао да ће, када СНС дође на власт у Крагујевцу, раселити бараке из радничке колоније у којима живи око 20 породица и изградити станове за њих.

Николић је потом разговарао са житељима насеље Аеродром у Крагујевцу и мештанима насеља Станово, којима је поручио да ће уредити државу по узору на Немачку, "где платиш порез и знаш шта ти земља дугује, где је добар економски систем и где судије нису под утицајем власти и криминалаца".

Вучић позвао грађане да не расипају гласове

Кандидат за градоначелника СНС-а Александар Вучић изјавио је да је Томислав Николић једини човек који на изборима може да победи лидера ДС-а Бориса Тадића и позвао грађане да не расипају гласове.

"Има неколико режимских листа и свеједно је за коју ћете да гласате, ако желите статус кво гласаћете за ДС, СПС, УРС јер никакве разлике између њих нема", рекао је Вучић у разговору с грађанима у селима Рајковац и Кораћица крај Младеновца.

Према његовим речима, сваки глас за било коју малу странку је глас директно у кутију ДС, који је и измислио "разне мале странке које треба да узму један два или три одсто гласова".

Кандидат СНС-а за градоначелника је додао и да се Београд од 1945. до 2008. задужио за 120 милиона евра а да за три године власти градоначелника Драгана Ђиласа тај дуг износи 850 милиона евра.

Он је навео и да ће напредњаци уколико освоје власт питати министра унутрашњих послова Ивицу Дачића две ствари - "који си криминалци носили кофере од 100.000 евра" и "ко је убио Рајка Панића".

Вучић је обишао и село Јагњило, где је грађанима попручио да ће се, уколико освоји власт, борити против корупције и мита, укидања политичких привилегија и класа, смањења броја посланика и агенција.

На скупу Коалиције удружења избеглица у Србији Александар Вучић је поручио да на предстојећим изборима сви избегли треба да гласају за Томислава Николића, јер ће он, како је рекао, бити не само председник свих грађана, већ и најбољи председник за све Србе у региону.

"Позивам вас да подржите Томислава Николића и листу 'Покренимо Србију', јер само тако можемо да обезбедимо другачију будућност, већа права и повратак оних који то желе. Тако можемо и да гарантујемо да оно што вам припада, имовину коју су стицали ваши преци, нико не може да вам отима, јер ће држава Србија за то да се бори", поручио је Вучић је на скупу у београдској хали "Шумице".

"Хоћу да живим у слободној Србији, у којој неће бити срамота изговорити име крајишко, у којој неће бити срамота рећи да сте Србин, у којој ћете моћи да живите животом достојним човека", рекао је Вучић.

Председник Коалиције удружења избеглица у Србији Миодраг Линта подсетио је да је та коалиција са Српском напредном странком потписала споразум о сарадњи, јер су једино напредњаци показали спремност да подрже темељне захтеве коалиције.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару