Читај ми!

ЛДП: Велики посао пред Србијом

Првог дана после избора морамо почети да радимо велики посао како бисмо од Србије направили модерну, успешну и ефикасну државу, рекао у Шапцу лидер Преокрета и кандидат за председника Србије Чедомир Јовановић.

Лидер Преокрета и кандидат за председника Србије Чедомир Јовановић рекао је да првог дана после избора морамо почети да радимо тај велики посао како бисмо од Србије направили модерну, успешну и ефикасну државу.

Јовановић је поручио да прво треба формулисати стратегију, планове за развој и циљеве друштва, као и којим средствима и у којим роковима ћемо те циљеве остварити.

"Потребно је да од Србије направимо државу, а од Шапца град у којем живе и стари и млади, и они са послом и они без посла, и здрави и болесни, али једнако способни да кажу шта ће бити сутра, за седам дана, годину или десет година", поручио је лидер ЛДП-а.

"На ту визију имамо право и за ту визију се ја данас борим с вама овде. Имамо толико простора око себе, хајде одмах да кренемо у тај простор, 6. мај је изазован дан и биће пуно избора пред нама, али немојте да понављамо грешке којих је препуна наша прошлост. Немојте да накнадно будемо опет јако паметни. Направили смо ову коалицију зато што смо желели да вам олакшамо тај посао у који вас позивамо", нагласио је Чедомир Јовановић.

Чедомир Јовановић је истакао да је важно што су осим ЛДП-а у Преокрету и Српски покрет обнове, и Богата Србија, СДУ, синдикати, и невладине организације, и дивни сликари, писци, спортисти...

"Ми говоримо о стварању Србије, а не победи једне партије или једне коалиције", поручио је Јовановић.

Како је нагласио, Србији су потребни суштинска трансформација и отварање на сваком плану. Јовановић сматра да је предуслов за то, међутим, да се у земљи уведе ред.

"Држава мора да говори истину. Ако каже 140 евра по хектару, то мора тако да буде, а ако нема, да санкционише оног ко је дао тако нереална обећања, да се извини људима, па да заједно с њима дође до новог плана. Зашто се не доноси Закон о задругарству? Зато што кад удружиш сто сељака не можеш да их вараш и лажеш као што лажеш сваког појединачно", истакао је лидер листе Преокрет.

Јовановић је рекао да је потребна Стратегија за пољопривреду, да постоји Национални савет за пољопривреду у којем би седели најпаметнији људи.

"Имамо Национални савет за инфраструктуру, а ниједног инжењера у том Савету немамо. Национални савет за пољопривреду с озбиљним светом, наравно и министром пољопривреде, и бившим министром пољопривреде, да постоји неки ред, да питају шта си обећао и докле си стигао у послу", рекао је Јовановић.

Чедомир Јовановић је нагласио да је једини начин да незапослени дођу до посла да одбранимо радна места оних који данас на својим ногама стоје - зато држава мора да се реформише.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару