Читај ми!

ДС: Кандидатура доноси инвестиције

Добијање статуса кандидата је омогућило привлачење инвестиција, каже Драган Шутановац. Опасно је коцкати се са будућношћу Србије, рекао Божидар Ђелић и позвао грађане да подрже политику ДС-а.

Потпредседник ДС-а Драган Шутановац изјавио је да је добијање статуса кандидата за чланство у ЕУ Србији омогућило привлачење више страних инвестиција него у претходном периоду, као и економску стабилност.

"Да би Србија била јака и стабилна и да би грађани имали посао, неопходно је обезбедити политичке, економске и правне предуслове", рекао је Шутановац новинарима у Смедереву.

Драган Шутановац је истакао да је управо добијање статуса кандидата за чланство у ЕУ потврда да је Влада Србије предвођена ДС-ом омогућила да данас Србија буде препозната у очима страних инвеститора, да они долазе и упошљавају наше људе.

"Смедерево данас није девастиран град какав је био деведесетих година прошлог века и управо мудром политиком коју заступа ДС дошли смо у ситуацију да данас одржавамо број радних места и упошљавамо нове људе", рекао је Шутановац.

Потпредседник ДС-а је изразио задовољство што у Србију и Смедерево долазе фирме из ЕУ са својим инвестицијама и стандардима. "То ће подићи капацитете, не само Смедерева, него и целог региона", рекао је Шутановац.

Ђелић: Опасно је коцкати се са земљом

Члан Председништва Демократске странке Божидар Ђелић изјавио је у Пироту да је опасно коцкати се са будућношћу Србије и позвао грађане да подрже политику ДС-а.

"На челу са председником Тадићем имамо екипу која може да обезбеди да Србија почне преговоре за улазак у ЕУ и да током мандата следеће Владе у потпуности изградимо аутопут до границе са Бугарском и да наставимо електрификацију железничке пруге", рекао је Ђелић у Пироту после разговора са грађанима.

Ђелић је рекао да је веома битно "да Пирот и цела Србија наставе на овом изазовном путу".

"Обезбедили смо услове и уз присуство председника Бориса Тадића пре неколико недеља одлучено је о повећању капацитета у 'Мишленовој' фабрици ауто гума 'Тигар Тајерс' у Пироту, инвестицији од 170 милиона евра и отварању неколико стотина нових радних места", навео је Ђелић.

Он је навео да су обезбедили и 6,7 милиона евра за Корпорацију "Тигар" из Пирота "да настави успешан поход ка извозу".

"Током прошле посете Пироту купио сам пиротски ћилим. Уколико добијемо поверење грађана обезбедићу да пиротски ћилим буде један од званичних поклона за сваког министра Србије који иде у иностанство", навео је Ђелић, ком је отац Пироћанац. Божидар Ћелић је навео пет конкретних мера које ће Демократска странка спровести у дело.

"Прва је је да ћемо спровести у дело оно сто смо већ послали у парламент, а то је да се врати наплаћени ПДВ на опрему за бебе и ограничићемо марже на дечју и опрему за бебе, обезбедићемо бесплатне уџбенике за све ученике основних школа, а за сваку незапослену мајку обезбедићемо новчану надокнаду до 20.000 динара током првих девет месеци живота бебе", рекао је Ђелић.

Затим, како је навео, подрржаћемо женско предузетништво кроз гаранције и наша листа ће истовремено обезбедити да они који имају породичну фирму не плаћајху порезе током прве године запошљавања сваког новог радника.

Петровић: Србија пред важном одлуком

Потпредседник ДС-а Душан Петровић поручио је да Србија 6. маја треба да донесе важну животну одлуку и да све оно што је урађено у протекле четири године листи "Избор за бољи живот - Борис Тадић" даје основ да грађанима понуди реалне могућности за нове инвестиције, сигуран живот и почетак преговора о чланству у ЕУ.

Петровић је рекао да ће та листа на локалним, републичком, као и председничком нивоу, предвођена лидером ДС и кандидатом за председника Борисом Тадићем, учинити све да Србија што пре почне преговоре за прикључење у ЕУ и дође до пуноправног чланства.

"То је једини начин да дођемо у прилику да искористимо све оно што ће приступање једном великом, историјски важном политичком и економском савезу као што је ЕУ, омогућити Србији као земљи и нама као грађанима", навео је Петровић у Сремској Митровици.

Петровић је навео да листа "Избор за бољи живот" има јасан план и тим искусних људи који су способни да га спроведу у дело.

Душан Петровић је посетио месну индустрију "Недељковић" у селу Шашинци, као и два две фарме - Ђорђа Ненадовића у Сремској Митровици и Драгослава Вучковића у селу Кузнин.

Он је поручио да политика у пољопривреди која је успостављена ове године, низом промена, између осталог и у начину субвенционисања, неће бити промењена у наредне четири године.

Подсетивши да је повећан буџет за пољопривреду, као и број пољопривредника који примају субвенције, Петровић је рекао да су они који обећавају да ће тај буџет бити два или три пута већи неодговорни и неозбиљни.

"Неозбиљно је и неодговорно говорити такве ствари, као што је било неодговорно говорити да ће грађани добити 1.000 евра од акција, па се испоставило да то није могуће. Ја нећу да говорим неодговорне стари, али могу да кажем да буџет који је ове године повећан са 220 на 300 милиона евра неће бити мањи следеће године", рекао је Петровић.

среда, 24. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару