Читај ми!

Мартиновић: Прекинути преговоре са ЕУ

Српска радикална странка залаже се за суштинске и радикалне промене, рекао гостујући у Оку потпредседник Српске радикалне странке, Александар Мартиновић. Он је подсетио да се та странка залаже за прекид преговора са Европском унијом и окретање ка земљама које су искрени пријатељи Србије.

Не мислим да ће редни број суштински да определи бираче, приликом гласања за председника Републике, у сваком случају ја сам убеђен да ће госпођа Јадранка Шешељ, без обзира који број буде извукла да победи у трци за председника републике, рекао је Александар Мартиновић из СРС, гостујући у емисији Око.

"Па у данашње време многе политичке партије које кажу да су за Европску унију, за равноправност полова, да су за права жена, за еманципацију жена, нису кандидовале жену за председника Републике, него мушкарца. Ево Српска радикална странка је кандидовала једну жену, једну узорну мајку и супругу и ми смо поносни на свог кандидата, и ми верујемо да ће госпођа Јадранка Шешељ да добије гласове свих оних који су за очување породице у Србији", објашњава Мартиновић.

Он је рекао да Јадранка Шешељ осликава вековни идеал како треба да изгледа права српска жена и подсетио да је у тешким условима, због боравка Шешеља у Хагу, успела да очува породицу. 

Сви они који су жељни суштинских и радикалних промена ће 6. маја гласати за Српску радикалну странку, каже потпредседник СРС-а.

За ту странку ће, како каже, гласати радници, сељаци, млади људи који су завршили факултете и перу тањире у ресторанима по свету, жене , деца сви који желе да ступе у брак и имају децу, али не могу јер нису у стању да купе стан или да добију посао. Дакле сви они који хоће да живе животом достојним човека, сви они који хоће Србију која неће бити ни боља, ни гора од већине других држава у окружењу, истакао је Мартиновић.

"Дакле, то је идеал СРС-а, да свако може да живи од свога рада, да нема криминала и корупције, да се економска политика води у интересу већине грађана", каже потпредседник радикала.


"Када је реч о коалицијама, СРС има жељу да дође на власт и дали смо задатак да освојимо 84 мандата, да не може нико без нас да мења Устав, а увек нам је циљ да освојимо 126 мандата у парламенту и сами формирамо власт и водимо политику у интересу грађана Србије", објашањава Мартиновић.

Он каже да грађани Србије имају шансу да 6. маја гласају за промене, али ако су задовољни како сада живе, онда нека глаају за владајуће партије.

Ми на изборе не излазимо да би се допали некој другој партији, ми излазимо јер имамо да понудимо бирачима најбољи могући програми хоћемо да убедимо грађане да је тај програм у њиховом интересу, каже представник радикала.

Мартиновић подсећа да је СРС једина странка која отворено каже да је против уласка Србије у Европску унију.

"Српска Радикална странка сматра да треба прекинути преговоре са ЕУ и да се треба пре свега окренути интересима Србије и сарадњи са нашим искреним пријатељима у свету. Ми не верујемо да су нам пријатељи они који су нас бомбардовали, ми не верујемо да су нам пријатељи они који нам откидају део по део државне територије и они који на уништавају економију", каже Мартиновић.

"Ми желимо да грађани Србије живе боље, а не да на муци грађана Србије живе боље они у Италији, у Немачкој, у Француској или у Сједињеним Америчким Државама", каже Мартиновић и подсећа да је руски амбасадор Конузин рекао да ће преговори са ЕУ довести до укидања уговора о слободној трговини са Русијом.

Решити проблем корупције и криминала

"Србија мора принудним путем да наплати порезе и доприносе од оних који су се обогатили на сумњив начин, од тих такозваних бизнисмена односно тајкуна, Србија мора озбиљно да сузбије огроман криминал и корупцију у самом врху државе", каже Мартиновић.

Он сматра да је потребно да се Србија врати својој виталној грани привреде - пољопривреди и да су власти од 2000-те уништили малог сељака.

Мартиновић каже да пре свега треба извршити ревизију свх спољних приватизација које су у Србији спорведене од 2000. године, као и рповерити порекло новца код оних који су зарадили милијарде евра.

Он истиче да се у Србији толеришу високе камате у банкама, какаве немају нигде у Европи и да је то недопустиво.

"Данас човек када купи стан, он је роб стране банке до краја свог живота", каже Мартиновић.

"Ми смо некада били земља која је имала своје брендове, које смо сада уништили и доводимо у Србију стране брендове и плаћамо их десет хиљада евра по радном месту", подсећа представник листе радикала.

Он каже да треба бити националиста и у економском смилсу и водити рачуна, пре свега, о дмоаћим економским интересима.

"Ми немамо ништа против да се сарађује и са државама Европске уније, али под условом да та сарадња доноси корист за српску привреду, а сарађивати по сваку цену без обзира на то да ли домаћа привреда због тога штету или корист, то је политика која нема никаквог оправдања", каже Мартиновић.

Косово и Метохија су саставни део Србије

"Ако су локални избори расписани у Републици Србији, не вдимо зашто се не би одржали и на Косову и Метохији, пошто је то део Србије", рекао је Мартиновић.

Српска радикална странка сматра да као што су и 2008. године грађани на Косову и Метохији гласали на изборима, треба и сада исто да ураде, и да нема разлога да буде другачије.

"Безбедносна ситуација је тешка, као што је била и 2008. године, јер НАТО трупе на Косову и Метохији нису у функцији мира и нису у функцији споровођења резолуције 1244, већ у фунцкији промовисања косовске независности", сматра потпредседник радикала.

Политика Српске радикалне странке према јужној српској покрајини била би заснована на Уставу и Резолуцији 1244, по чему је Косово и Метохија аутономна покрајина у Србији, каже Мартиновић.

Он истиче да та странка није против разговора са Албанцима, али напомиње да тема разговора не може бити статус КиМ, јер је статус решен.

"Оно о чему може да се разговара и оно што је у скалду са Уставом и Резолуцијом јесте модел аутономије за КиМ у асатву Републике Србије, све друго је кршење и Устава и Резолуције 1244", сматра потпредседник те странке.

среда, 24. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару