Читај ми!

Даница Грујичић: Штрајк лекара је оправдан

Штрајк здравствених радника је оправдан, али се не сме одвијати на штету болесника, каже кандидаткиња Социјалдемократског савеза за председницу Србије Даница Грујичић.

Кандидаткиња Социјалдемократског савеза (СДС) за председницу Србије Даница Грујичић изјавила је да је штрајк здравствених радника оправдан, али да се не сме одвијати на штету болесника, који највише испаштају због штрајка.

Она је рекла да би штрајк требало организовати тако да штрајкују они који нису у смени и они који не раде на дан штрајка, јер није проблем само примити хитан случај, јер проблем представљају и пацијенти који су заказали преглед пре више месеци.

"Здравствени радници штрајком на досадашњи начин окрећу против себе грађане Србије и пацијенте", рекла је Даница Грујичић, која је неурохируршкиња и професорка Медицинског факултета у Београду.

Кандидаткиња СДС-а за председницу Србије истакла је да је штрајк здравствених радника оправдан јер су понижавајуће њихове плате које добијају за изузетно одговоран посао борбе за људски живот, али да власт за ту борбу не показује разумевање нити је цени.

"Подржавам штрајк, скупове упозорења и блокирање Владе Србије и институција које могу да утичу на плату здравствених радника, али болесници никако не смеју да буду занемарени, јер пацијент увек мора да буде на првом месту", рекла је Даница Грујичић.

На челу СДС-а је некадашњи функционер Нове демократије Небојша Лековић, а изборни слоган СДС-а је "Нова метла најбоље чисти". Даница Грујичић почеће председничку кампању сутра посетом сигурној кући у Нишу.

"За кандидовање ме је мотивисала немогућност да нормално радим свој посао, јер као и сви ми, већ 20 година радим у ненормалним условима. Као особа која је васпитавана да воли своју земљу и људе с којима живи, једноставно нисам имала другог избора него да се прикључим оној странци у коју сам поверовала, а то је по први пут после дуго времена СДС", одговорила је Даница Грујичић на питање шта је мотивисало да се кандидује за председницу.

Истакла је да струка апсолутно мора бити изван политике и да асистент не може да буде директор професору, као што генералу не може да наређује капетан.

"Живимо на Балкану и јасно ми је да ја као жена можда и немам шансу да будем председник, медјутим, у кући се мора знати ко је мушко и од данашњих младих мушкараца се очекује да издржавају породицу. Како, ако немају посао? То се онда одражава и на здравље и на односе у породици. Уништавају нам буквално све", рекла је Даница Грујичић.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару