Читај ми!

Ђулијани: Долазак ми није плаћен

У Београд сам дошао приватно и никада нисмо причали о томе да ми долазак буде плаћен, рекао Рудолф Ђулијани. Бивши градоначелник Њујорка истакао да му је част што може да помогне пројекат СНС-а "Београд на води".

Бивши градоначелник Њујорка Рудолф Ђулијани рекао је да његова посета Београду и Српској напредној странци није плаћена.

"Ја сам овде приватно и никада нисмо причали о томе да ми се плати долазак", рекао је Ђулијани новинарима током обиласка реке Саве у друштву кандидата СНС за градоначелника Београда Александра Вучића.

Ђулијани је истакао да има приватан бизнис и да није повезан са политиком и да је саветовао и друге градове у свету како да се развијају.

Александар Вучић такође је рекао да СНС није платила ни један динар за долазак Ђулијанија у Београд.

Бивши градоначелник Њујорка је рекао да је пројекат СНС "Београд на води" "изванредан", да може да промени и главни град и Србију и да ће привући инвеститоре.

Ђулијани је рекао да му је част што може да помогне да се тај пројекат, са којим га је Вучић упознао, развије.

"Најважније је да се што брже омогући добијање дозвола за изградњу. Оно што сам видео јесте да је потребно превише дозвола и папирологије, а то обесхрабрује инвеститоре", оценио је Ђулијани и додао да тамо где има пуно прописа и великих кашњења има и корупције, што је случај и у другим градовима.

Одлагање доводи до мита, додао је Ђулијани.

Вучић је долазак бившег градоначелника Њујорка оценио као "велики дан за Београд и Србију" и да је посебно срећан што се одазвао његовом позиву, и што га је упознао на који начин Београд може да се развија и како да се убрза пословање и добијање дозвола.

Вучић је додао да се нада да ће и убудуће моћи да рачуна на Ђулијанијеву помоћ и савете.

Председнички кандидат напредњака Томислав Николић оценио је да долазак Ђулијанија говори колико људи у свету цене оно што ради СНС и оно што Вучић треба да уради када постане градоначленик Београда.

"Вучић је млад, енергичан, и апсолутно посвећен Београду. Уз моје искуство у политици, помоћи ће му и господин Ђулијани својим искуством и надам се да ће уз њега остати све четири године", рекао је Николић.

Бивши градоначелник Њујорка рекао је да Београд има диван стари град и две реке које пружају много могућности, али да обале тих река сада "изгледају страшно".

Рудолф Ђулијани, који је био градоначелник Њујорка од 1994-2001. године, познат је по решавању проблема корупције и криминала и као херој обнове града након терористичког напада 11. септембра 2001. године.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару