Читај ми!

Тадић: Огроман потенцијал источне Србије

Кандидат коалиције "Избор за бољи живот" за председника Србије Борис Тадић каже да источна Србија има огроман потенцијал, захваљујући Дунаву и Сребрном језеру.

Председнички кандидат Демократске странке Борис Тадић изјавио је да је уверен у победу на изборима 6. маја јер је, како је рекао, ДС водила доследну политику, усмерену на будућност државе.

Тадић је у разговору са грађанима у Великом Градишту рекао да источна Србија има огроман развојни и туристички потенцијал и да ће се наставити улагања у инфраструктуру на Дунаву и на Коридору 7.

"Сребрно језеро и Дунав имају огроман туристички и транспортни потенцијал. Када ставимо прст у Дунав, повезани смо са читавим светом", рекао је Тадић.

Тадић је рекао да ДС води политику којом жели да задржи младе људе у Србији и навео да свака институција у држави мора да подстиче рађање.

"Неодржив је поредак који имамо сада - на једног запосленог један пензионер. То морамо да променимо и то је најважнија тачка нашег програма", рекао је Тадић.

Он је навео да ће се грађани на изборима 6. маја одлучити, имајући у виду своју будућност, сигурност и безбедност и додао да се у претходном периоду држава обрачунала са организованим криминалом, да је изграђено 165 километара аутопута и да су у Србију дошли нови инвеститори.

"Не постоји део земље који ће бити лишен изградње инфраструктуре у наредне четири године, што ће променити слику Србије и створити нове могућности за инвестиције", рекао је Тадић.

Тадић је рекао да ни мали ни средњи предузетници неће бити запостављени, али и поручио грађанима да преузму одговорност јер, како је рекао, држава не може да решава све проблеме већ мора да брине о социјално најугроженијима.

Тадић је посетио и Кладово где је поручио да су развој туризма и рибарства као и улагање у инфраструктуру претпоставка развоја источне Србије.

Триван: Тадић гарант европске и безбедне Србије

Потпредседница ДС Јелена Триван изјавила је да је Тадић гаранција пута Србије у Европску унију, Србије која доводи стране инвеститоре, која је сигурна и безбедна и која живи у миру са својим суседима.

Триван је новинарима у Сремској Митровици рекла да је Тадић, и када су у питању председнички, али и избори на републичком нивоу, гарант Србије која ће на миран начин, уз помоћ међународних партнера решити све своје проблеме било да су политичке или економске природе.

"Србија је земља која има велике потенцијале, а наш посао је да те потенцијале искоритимо и учинимо да сваки грађанин осети добробит нашег рада, статуса кандидата, прикључења ЕУ и политке коју смо водили", указала је Триван.

Према њеним речима, актуелана влада учинила је доста, али се упркос томе у Србији и данас прилично тешко живи и зато је неопходно да се пут који је започет пре четири године настави.

Љајић: Шарлатани, бајке и празна обећања

Лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић изјавио је у Младеновцу да, иако је дуго у политици, одавно није видео толико количину шарлатанства, празних обећања и јефтиног популизма колико грађанима разне странке и политички лидери грађанима сервирају током актулене предизборне кампање.

Љајић је, на предизборном скупу СДПС-а у Младеновцу, истакао да се грађанима који погођени економском кризом тешко живе, нуде бајке и чаробњачка решења за њихове проблеме, као да 7. мај и неће доћи и као да их не брине да ли ће све то што обећавају моћи да испуне.

"Само велики рад и јасна визија коју представљају одговорни људи може да реши проблеме Србије, а не шарлатани", поручио је Љајић и додао да управо због оних који грађанима нуде бајке није лако водити кампању, јер спрам њих они који говоре о реланим могућностим испадају смешни.

"Мислио сам да је време демагогије, јефтиног популизма и олаких обећања прошло, да смо сазрели као политичари и као друштво и да се не може све завијено у фолију продати народу и добити гласове за то", рекао је Љајић.

Ђилас: Даљи развој Новог Београда

Градоначелник Београда и носилац листе "Избор за бољи Београд" Драган Ђилас обишао је, заједно са председником Градског одбора Демократске странке Београда Александром Шапићем, Војвођанску улицу на Новом Београду, чија се комплетна реконструкција наставља након што су решена спорна имовинска питања.

Шапић, који је и носилац изборне листе "Драган Ђилас - избор за бољи Нови Београд" , најавио даљи развој Новог Београда, као модерне општине и "локомотиве развоја Београда".

Он је рекао да Нови Београд одавно није "спаваоница" како су га до пре десетак година називали и да је развојем инфраструктуре и свим што је урађено у претходном периоду, као и својим географским положајем, постао пословни центар Београда и право место за живот.

Укупна дужина нове Војвођанске улице је 1.491 метар, а у првој фази реконструисано је хиљаду метара, на делу од раскрснице са Улицом др Ивана Рибара до Душана Вукасовића и том приликом су изграђене по три саобраћајне траке, са обостраним пешачким и бициклистичким стазама, као и кућни канализациони прикључци.

У тој фази радова, реконструкција улице наставља се у делу улице на потезу од Гандијеве до раскрснице са улицом Душана Вукасовића, а на том делу се планира изградња по три саобраћајне траке у оба смера, између којих ће се налазити разделна трака ширине четири метра.

Са обе стране коловоза предвиђене су бициклистичке стазе, тротоари и зеленило, а укупна ширина читавог профила саобраћајнице је 36 метара.

Већ после прве фазе радова повећала се проточност и безбедност саобраћаја, док су изградњом нове кишне и фекалне канализације и повезивањем на постојећу мрежу, све отпадне воде овог подручја повезане са централним градским канализационим системом.

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару