Дачић за бољи положај особа са инвалидитетом

Принцип једнакости један је од основних у друштву, рекао лидер СПС-а и председнички кандидат Ивица Дачић, приликом потписивања Протокола о сарадњи са Националном организацијом особа са инвалидитетом. СПС није разговарао са СНС и ДС о формирању нове владе, каже Дачић.

Кандидат за председника Србије и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић потписао је данас Протокол о сарадњи с председником Националне организације особа са инвалидитетом Миланом Стошићем, истакавши да је принцип једнакости један од основних принципа који треба да краси свако друштво.

"Свим групама грађана мора да се обезбеди коришћење права која им припадају по закону и која им обезбеђују равноправан положај у друштву. Политичка опција којој припадам и ја увек смо се залагали за права особа са инвалидитетом", рекао Дачић у Центру "Сава".

Председнички кандидат је појаснио да, када говори о правима особа са инвалидитетом, мисли о њиховом запошљавању, стварању услова да приђу објектима да своја права остварују, доношењу нове стратегије за наредних 10 година...

"Без обзира на изборни резултат и положај социјалиста у наредној влади, обавезали смо се данас да ћемо у наредном периоду јачати партнерске односе и залагати се за положај особа са инвалидитетом", нагласио је Дачић.

Милан Стошић је нагласио да је Национална организација особа са инвалидитетом, мотивисана досадашњом сарадњом, решила да и на овај начин настави партнерски однос са свим странкама које имају жељу да помогну овој групи становника.

"Интерес инвалида и њихове организације је да се њихове виталне потребе регулишу на системски начин. Обавеза државе се подразумева, с обзиром да у Србији има око 800.000 особа са инвалидитетом и 14 репрезентативних удружења", закључио је Стошић.

Рано за разговоре о новој влади

Ивица Дачић указао је данас да ни са Српском напредном странком ни са Демократском странком  није разговарао о формирању нове владе и премијерском месту, као и да ће се о појединачним функцијама бити речи после парламентарних избора 6. маја.

"Време од парламентарних избора до другог круга председничких избора ће управо бити време када ће се разговарати о тим темама", казао је Дачић новинарима, поводом навода медија да се са напредњацима договорио о месту премијера.

Према његовим речима, несврсисходно је са било ким разговаратати о формирању нове владе, а да се при томе не зна ко колико има посланика и какви ће бити изборни резултати.

"За сада не само са СНС, него ни са ДС, нисам разговарао на ту тему. Мислим да та тема неће побећи, али сада ми то није проритет", навео је Дачић и додао да му је тренутно приоритет да коалиција СПС-ПУПС-ЈС освоји што више посланичких мандата.

Он је казао да је 2008. са председником ДС Борисом Тадићем договорио да буде премијер у садашњој влади али да је лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић био против тога, јер је сматрао да има више посланика.

"Онда су ми понудили место заменика премијера и министра унутрашњих послова. Ја морам да им захвалим због тога, јер да сам био премијер вероватно би политички у време економске кризе мој рад био другачије оцењен, него што је на месту министра унутрашњих послова", казао је Дачић.

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару