Читај ми!

Николић: Сарадња са сваким ко жели добро Србији

Коалиција "Покренимо Србију" ће, када победи на изборима, сарађивати са сваким ко жели добро Србији, поручио Томислав Николић у Новом Пазару. СНС неће одговарати на "прљаву кампању ДС-а", рекао Александар Вучић.

Председнички кандидат коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић изјавио је да ће та коалиција, када победи на изборима, сарађивати са сваким ко жели добро Новом Пазару и Србији, без обзира на верску и националну припадност.

"Сарађиваћемо са сваким ко жели добро и Пазару и Србији, не питајући ни ко је, ни шта је, ни како се зове. Битно је само да целокупном народу жели добро", рекао је Николић.

У разговору са грађанима Новог Пазара, Николић је поручио да листа коју предводи врати стари сјај том граду, да у њега врати и производњу и запошљавање, јер из тога, како је рекао, увек проистекну и добри међунационални односи.

Николић и позвао грађане да се не деле ни по полу, ни по припадности нацији, ни по припадности вери. "Сваки човек који верује у бога је добар човек. А где тражи бога, у катедрали, џамији или цркви, мени је то сасвим свеједно", рекао је Николић.

Он је додао да сваки човек има право да од државе тражи шансу да издржава своју породицу и истакао да ће свако ко је стручан имати шансе у влади, локалној самоуправи, или на било ком другом месту где буду одлучивали напредњаци.

Формирањем заједничке листе са Бошњачком народном странком, СНС фактички доказује да јој је подједнако драг сваки део Србије, и у њему свако дете и сваки човек и свака жена, рекао је Николић.

"Ако до сада политичари нису успели да обезбеде слогу у Санџаку, или у Рашкој, како ко воли, нама је дужност да то учинимо, јер ми другу државу немамо. Ни Срби, ни Бошњаци, нити било ко други ко живи у Србији. Ово нам је једина држава, и треба само да је изграђујемо и развијамо, да у њој живимо све боље", поручио је лидер СНС.

Николић је на предизборном скупу у Краљеву рекао да 75 одсто грађана Србије данас живи лошије него пре четири године.

Николић каже да, ако победи, жели да уведе грађане Србије у ЕУ оцењујући да је Србија испунила све услове за ЕУ за које он зна, а ако је услов да се одрекне Косова и Метохије, тај услов неће испунити ни он ни његови сарадници, јер то не желе грађани Србије.

Не треба oдржати изборе на северу Косова

Николић је, у изјави агенцији Бета, оценио да 6. маја не треба организовати локалне изборе на северу Косова.

Две косовске општине (Звечан, Зубин Поток) би могле, на основу резултата парламентарних избора у Србији, да формирају општинска већа и без формалног спровођења гласања, рекао је Николић.

"Све партије које буду учествовале на изборима у Србији имале би сразмерно право да учествују у тим општинским већима. То би опет били избори. Ако није формално потребно да организујемо изборе, зашто бисмо", рекао је лидер напредњака.

Председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић, функционер СНС, јуче је изјавио да ће локалних избора у Звечану и у Зубином Потоку сигурно бити. Мандат локалним самоуправама у остале две општине на северу Косова, Митровици и Лепосавићу, још траје, па ту избори нису ни расписани.

Вучић: "Прљава кампања" против СНС

Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Београда Александар Вучић рекао је да СНС неће одговарати на, како је рекао, "прљаву кампању ДС-а" која, према његовим речима, представља израз очаја због тога што "знају са коликом разликом данас губе".

"Троше милионе евра грађана Србије на црну, или прљаву кампању против наше странке. Ми у томе нећемо да учествујемо", рекао је Вучић и истакао да је СНС своју кампању посветила ономе што чини суштину страначког програма, а то је запошљавање људи, привредни опоравак и извлачење земље из тешке економске кризе.

Он је заједно са члановима Савета за комунална питања, привреду, економију и индустрију Српске напредне странке на платоу испред Дома синдиката представио решења која та странка предлаже за проблем незапослености у Београду, а која се, како је рекао, пре свега заснивају на великим развојним пројектима.

"Најважнији од тих пројеката јесте 'Београд на води', који ће граду донети стотине милиона евра зараде и обезбедити запошљавање више од 200 хиљада људи. Тај пројекат ће бити и покретачка снага за развој целе Србије.", рекао је Вучић и додао да је "Београд на води" једини идејни пројекат који је неко од кандидата на овим изборима представио јавности.

СНС је, како је рекао, припремила и поднела скупштини на усвајање Закон о јавним набавкама, који би требало да уштеди најмање 600 милиона евра, што би могло да буде уложено у пољопривреду, прерађивачку индустрију и у запошљавање људи.

Вучић је подсетио и да је СНС понудила оснивање Канцеларије за брзе одговоре, што ће, како је рекао, омогућити борбу политичких привилегија, политичке класе, корупције, криминала и истовремено стварање суштински другачијег инвестиционог амбијента.

Напредњаци се, према Вучићевим речима, залажу и за пореску реформу, пре свега смањењем пореза и доприноса на плате.

среда, 24. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару