Читај ми!

Дачић: Србији је потребна револуција

Председнички кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић рекао, у Шапцу, да је Србији потребна револуција која ће на власт поново довести радничку класу и сиромашан народ. Дачић, у Лазаревцу, истако да је та коалиција, после избора 2008, урадила више него што је обећала и да ће оно што говори сада радити и после избора.

Србији је потребна револуција која треба да се обави 6. маја и која ће на власт поново довести радничку класу и сиромашан народ, поручио је на предизборном скупу у Шапцу кандидат за председника Србије коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић.

"И ви, 6. маја, као што је Свети Ђорђе узео копље, узмите оловке у руке да убијемо ту аждаху која плаши народ", поручио је Дачић. Обраћајући се својим сарадницима, лидер социјалиста је рекао да они који себи дозволе да их власт поквари, неће моћи бити ни испред ни иза њега, већ да ће завршити у затвору.

Лидер социјалиста је грађанима поручио да уколико на изборима гласају за њега као за председника Републике, а на локалним и републичким изборима за коалицију коју предводи, не могу погрешити, јер је једино сигурно што добија коалиција СПС-ПУПС-ЈС.

Дачић је и Шапчанима поручио да политика њихове коалиције инсистира на неколико ствари.

"Не дамо Србију, Србија није на продају. Хоћемо у ЕУ, али само до границе до које то не угрожава наше националне и државне интересе, хоћемо у ЕУ, као јака поносна држава, коју неће свака држава у Европи разапињати на крст, како јој се то прохте", рекао је Дачић.

Лидер СПС-а је рекао и да је већина приватизација у Србији била "неправедна" и да они који су се обогатили помоћу њих треба да буду у затворима.

Коалициони партнер СПС-а председник ЈС Драган Марковић позвао је Шапчане да гласају за њихову коалицију и Дачића за председника Републике. "Рецепти из Јагодине", 1.200 евра за свако новорођено дете, бесплатно школовање и пун износ плате за труднице, морају бити обезбеђени из градског буџета и то ће бити могуће у Шапцу уколико освоје најмање 30 одсто гласова, рекао је Марковић.

Потпредседник ПУПС-а Милан Кркобабић поручио је да су "гласови оних који нису гласни јако важни уколико не желе да им Чедомир Јовановић и Млађан Динкић кроје будућност".

Глас у интересу народа

Ивица Дачић је, претходно, на предизборном скупу у Лазаревцу рекао да је "глас за ту коалицију, глас у интересу народа".

На скупу у центру града, Дачић је рекао да његови политички конкуренти избегавају непосредни сусрет са грађанима "као да их се плаше", а да колиција око социјалиста нема разлога за то, јер су увек радили оно што су и говорили.

"Ми смо после избора 2008. године урадили више од онога што смо обећали. Оно што говорим сада радићу и после избора", истакао је Дачић. Лидер СПС-а сматра да 5. октобра 2000. године челницини ДОС-а нису желели промене и демократизацију земље, већ само да замене Слободана Милошевића.

"Ја нећу никога да заменим. Никада нећу издати ни народ, ни Србију", напоменуо је Дачић.

Уз оцену да Колубара може да "осветли пола Србије", Дачић је грађанима поручио да би требало и у Лазаревцу да "засија сунце", подсетивши да је он једини министар који је примио трактористе из тог краја исред Палате Србија где су, како каже, "до сада били паркирани само мерцедеси".

Актуелни председник Скупштине Београда Александар Антић рекао је да није задовољан садашњом локалном влашћу и позвао грађане да подрже, не само Дачића за председника, већ и локалну листу и кандидате за републичке посланике коалиције СПС-ПУПС-ЈС.

среда, 24. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару