Читај ми!

УРС: Нова влада – савезник предузетницима

Нова влада мора да буде савезник предузетницима у отварању нових радних места, а не препрека, поручио лидер УРС-а Млађан Динкић, оценивши да је потребно "обуздати" бирократију.

На предизборној конвенцији у Шапцу, лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић поручио је да нова влада мора да буде савезник предузетницима у отварању нових радних места.

"Држава мора коначно да постане партнер привреде. Бирократија мора да се смањи и постане сервис који служи привреди, а не репресивна и самовољна рука власти која дере кожу предузетницима", навео је Динкић.

Он је истакао да нова влада мора да укине намете и таксе који гуше привреду, наводећи да у Србији не може да буде нових радних места и инвестиција ако привредници плаћају 258 разних намета.

"Морају да се плаћају плате радницима, а не накнаде и таксе бирократији ", рекао је Динкић и поновио да ПДВ за мала и средња предузећа мора да се наплаћује тек када се роба прода, а не као што је сада случај - када се фактурише.

Млађан Динкић поручио је из Новог Пазара да ће, ако постане премијер, у тај град довести инвеститоре и отворити две до три хиљаде радних места.

На конвенцији са коалиционим партнером за Нови Пазар, Сјеницу и Тутин, Санџачком народном партијом (СНП) Мирсада Ђерлека, Динкић је рекао да је "спреман и способан да направи чудо" и у Новом Пазару.

"Обећавам озбиљне фабрике у Новом Пазару", рекао је Динкић. Према његовим речима, један од првих задатака "будуће министарке саобраћаја" Верице Калановић биће убрзање изградње ауто-пута кроз Санџак.

Станковић: Младима обезбедити једнаке шансе

Кандидат УРС-а за председника Републике Зоран Станковић изјавио је да млади у свим регионима морају да имају једнаке шансе за образовање и за проналажење посла.

Станковић је, у разговору са студентима из Шапца, нагласио да држава преко фондова за студирање мора да помогне младима да заврше факултете, али и да се запосле.

"Ја сам такву шансу имао, а друштво ми је помогло, јер без студентских кредита не бих успео", рекао је Станковић, саопштено је из УРС.

Станковић је младим Шапчанима објаснио како је "од ђака-пешака добио шансу да стигне до кандидата за председника Републике" и затражио од њих да искористе шансу коју треба да им пружи држава и да буду ти који ће у наредном периоду радом и понашањем завредити поштовање градјана.

"Ја ћу се трудити, ако будем председник Републике да им та шанса буде пружена од стране државе", поручио је Станковић.

Он је младима рекао и да је рођен на југу Србије, који је, како тврди, био и остао најсиромашнији део земље, да потиче из радничко-сељачке породице и да му порекло и место где је рођен нису давали велике шансе да постане лекар, професор, генерал...

"Баш зато верујем да сваком треба шанса и осећам обавезу да се борим за оне који долазе после мене, да добију такву шансу", поручио председнички кандидат УРС.

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару