Поповић: Развој домаће привреде

Највећа шанса српске економије је споразум с Русијом, рекао потпредседник ДСС-а Ненад Поповић. Србија може да добије средства за развој домаће привреде од Русије од 10 милијарди евра кроз кредите и заједничка улагања, рекао Поповић.

Потпредседник Демократске странке Србије Ненад Поповић изјавио је у Ужицу да ће та странка, уколико буде на власти после избора 6. маја, направити аутопут од Београда до Ужица.

У разговору с привредницима Златиборског округа и руским амбасадором, потпредседник ДСС-а рекао је да је највећа шанса српске економије споразум с Русијом.

"Насупрот тврдњама власти да Србија нема алтернативу, ДСС сматра да Србија не треба да уђе у ЕУ већ у складу са политиком неутралности има најбоље односе и са ЕУ, и са Руском федерацијом са којом Србија бележи тренд раста извоза", рекао је Поповић.

Потпредседник ДСС-a је рекао да Србија може да добије средства за развој домаће привреде од Руске федерације у износу од 10 милијарди евра кроз кредите и заједничка улагања.

Поповић  је навео да ће наредне године бити тешке уколико се не примене мере из економског програма ДСС чији је основни циљ запошљавање и развој домаће привреде.

Потпредседник ДСС је казао да нема развоја малих и средњих предузећа без јаких великих система и улагања у грађевинарство, пољопривреду, инфраструктуру и енергетику.

Ковачевић: На сцени стварање зле крви  

Први на листи ДСС за покрајинске изборе за Војводину драмски писац и редитељ Синиша Ковачевић критиковао је оне који се, како он каже, током изборне кампање такмиче у исказивању анимозитета према Београду.

Он је, таком разговора са грађанима у Бачкој Паланци, рекао да је на сцени "стварање зле крви и мржње и покушај да се политички рејтинг изгради на мржњи и поделама", саопштила је ДСС.

"Ових дана, политички патуљци у потрази за Снежаном, обилазе Србију и такмиче се у исказивању анимозитета, или чак мржње, према Београду", рекао је Ковачевић.

Не именујући о коме је реч, Ковачевић је навео да један од учесника изборне трке "познат по шизофреној политичкој кампањи у којој најжешће критикује оне одлуке које је сам доносио док је био у влади", криви Београд за сву муку која је задесила Србију.

Последица тога је да у Крагујевцу хиљаду младих људи на кошаркашкој утакмици скандира "Мрзим Београд", како каже Ковачевић, као да се утакмица игра деведесетпрве у Имотском.

Према његовим речима, тај политичар "шестари Србијом и сеје мржњу, као што је некада сејао обећања о хиљаду евра бесплатних акција".

Ковачевић је додао и да истовремено, на северу Србије, други учесник изборне трке оптужује Београд да је крив што у престоници има тринаест магнетних резонанци, а у Новом Саду само две.

Последица тога је, како указује, да се на новосадским фасадама могу видети графити на којима такође пише "Мрзим Београд".

Ковачевић истиче да је страшно што у Београду, који има два милиона становника, има само 13 магнетних резонанци, као што је страшно и што у читавој Војводини има само две, али да треба поставити питање зашто тај политичар, који је, како наводи, у власти дванаест година није куповао магнетне резонанце.

"Да је купована једна годишње данас би их било исто колико и у Београду. Недовољно. Можда одговор лежи у томе да је "Северњак" за то време куповао нешто друго", рекао је Ковачевић, који је истакао да грађани Београда не живе ништа боље него остатак Србије, а да што се тиче ДСС, та странка "обожава Београд, једнако као што воли и Нови Сад и Крагујевац.

Поповић: У вртиће и деца са незапосленим родитељем

Кандидат ДСС-а за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је да ће, уколико та партија дође на власт у главном граду, у предшколске установе моћи да се упишу и деца којима је један од родитеља незапослен.

"Желимо да помогнемо оним породицама где је један родитељ незапослен, и чија деца тренутно немају приоритет за упис у вртиће. ДСС ће се посветити таквим породицама, да би малишанима било омогућено да буду са својим другарима а родитељима да активно траже посао", рекао је Поповић на Вождовцу, испред вртића "Плави чуперак".

Поповић је испред тог вртића представио програм ДСС-а за решавање проблема предшколских установа и потпуно укидање листи чекања.

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару