Читај ми!

УРС: Јаки региони дају Србији снагу

Без јаких региона нема ни јаке државе, поручио Зоран Станковић. Председнички кандидат УРС-а рекао да ће подржавати оне који се залажу за економско, социјално и културно оздрављење региона. Рад на новим инвестицијама, попут "Фијата", решење је за Србију, рекла потпредседница УРС-а Верица Калановић.

Председнички кандидат Уједињених региона Србије Зоран Станковић поручио је у Панчеву да без јаких региона нема јаке државе и да нова влада треба да предлаже и спроводи мере којима ће осигурати јачање региона.

"Без јаких региона нема јаке државе, а без јаке државе нема задовољних грађана", рекао је Станковић који је у Панчеву разговарао с представницима удружења социјално угрожених категорија.

Према његовим речима држава мора да олакшава, а не да отежава живот својим грађанима, што се јасно види на примеру Панчева, где је неопходно тачно утврдити где људи из овог града треба да се лече - да ли у Новом Саду или Београду.

Према речима Станковића, формирањем јаких региона стварају се предуслови за пружање неопходне помоћи људима којима је она потребна у сваком сегменту нашег друштва.

"На новој влади је да предлаже и спроводи конкретне мере којима ће осигурати јачање региона, а самим тим и јачање целе Србије. Али ја ћу, у оквиру своје уставне улоге, активно подржавати оне који се залажу за економско, социјално и културно оздрављење региона", поручио је председнички кандидат УРС-а.

Сваки регион да добије свој "Фијат" 

Потпредседница Уједињених региона Србије Верица Калановић рекла је да сваки регион мора добити свој "Фијат" и да је то рецепт за опоравак читаве Србије.

"Рад на новим инвестицијама, попут 'Фијата', решење је за Србију, а не чекање Европске уније, јер паралелно са интеграцијама, морамо да решавамо проблеме у нашим регионима", истакла је Калановићева.

Калановићева је у Крагујевцу рекла да је лидер УРС Млађан Динкић "најзаслужнији за долазак 'Фијата' у Србију".

Подсетивши да су Динкића многи нападали за 'Фијат', сумњајући у тај пројекат, Калановићева је рекла да се данас "сви утркују да се сликају поред новог модела аутомобила".

"Када је Динкић радио на томе да 'Фијат' доведе овде у Крагујевац, сматрали су то политичким маркетингом. Данас, захваљујући Динкићу, Србија има нову фабрику 'Фијата'", рекла је Калановићева.

Према њеним речима један "Фијат" није довољан и зато УРС траже већу подршку грађана, јер смо доказали да знамо како у сваки регион да доведемо новог инвеститора, отворимо нова радна места и задржимо људе.

среда, 24. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару