Читај ми!

Јовановић: У Србији све мора да се промени

Србија је "препуна отрова" због неодговорних политичара који намеравају да и после избора наставе по старом, због чега ништа у Србији не сме да остане исто после избора, рекао Чедомир Јовановић.

Председнички кандидат покрета "Преокрет" Чедомир Јовановић рекао је да у Србији после 6. маја све мора да се промени. Јовановић је рекао да ни Борис Тадић, ни Томислав Николић нису достојни функције председника државе, јер су, уместо озбиљног разговора о послу који Србија мора да уради после избора, у кампањи изабрали да се грађани поново деле.

"Уместо да у овој кампањи озбиљно разговарамо о послу који се у Србији мора урадити, други политичари су изабрали да се грађани поново деле. Затровали су Србију, она је препуна отрова због неодговорних политичара који намеравају да и после ових избора наставе по старом. Зато ништа у Србији не сме да остане исто после 6. маја. Све мора да се промени", поручио је Јовановић у Белој Паланци, наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Јовановић је навео да Тадић и Николић Србију плаше једни другима и упитао где су ту грађани и где је Србија.

"Тадић каже немојте да гласате за Тому и нуди вам причу о његовом стану. А онда Тома одговара, па клевеће Тадића. Николић нам нуди канал до Солуна и 100 милијарди евра, а Тадић 500.000 радних места и причу о Томином стану. Жао ми је, али ни један, ни други нису достојни функције председника Србије", рекао је Јовановић.

Николић и Тадић су, према речима Јовановића, изабрали да Србију у кампањи "затрпају својим бесмислицама".

"У шта се претворила ова кампања? Да ли можемо да се договоримо о програмима владе? Уместо тога, изабрали су да Србију затрпају својим бесмислицама, па ћемо после избора да се сналазимо како знамо и умемо на тој 'бувљој пијаци' на којој ће тражити већину од 126 посланика", рекао је Јовановић.

Јовановић је, приликом посете Пироту, рекао да грађани плаћају високу цену за неодговорну политику и неспособне политичаре који је воде, као и да је Србија "лоше организована држава, којом се још горе управља".

Обраћајући се грађанима Пирота лидер ЛДП-а је нагласио да политика треба да се врати у политичке институције и да се демонтира партијска држава.

"Сматрам да је моја обавеза да створим политичке предуслове за несметан развој економије, пољопривреде и културе. То је једини начин да решавамо међусобне односе и уредимо их тако да нико сутра не може да каже да није одговоран за оно што му се у животу десило", рекао је Јовановић.

Драшковић: Европска Србија на европским темељима

Лидер Српског покрета обнове Вук Драшквић заложио се на трибини колиције Преокрет у Чачку за нову европску Србију на новим европским темељима.

Он је додао да политичари у Србији заговарју два пута будућности Србије, једни да се Србија окрене Русији, Кини, Азербејџану, истичући да је Европа душманска, јеретичка, антисрпска, а други се залажу за европску Србију на њеним данашњим темељима.

"У земљама Европске уније није рај, али у поређењу са тим како људи живе, колике су им плате, колико се поштују њихова права, колико су слободни у Русији, Кини, Азербејџану, у Европи је три пута рај. У овом часу извоз Србије само у Црну Гору већи је од извоза у Русију, Кину, Азербејџан заједно", рекао је Драшковић.

Он је додао да се други политичари, медју које је убројао водећу странку на власти, Демократску странку и водећу странку опозиције, коју није именовао, залажу за европску Србију али на њеним данашњим темељима који су по његовој оцени - трули.

"Даншњи темељи српске државе су пропали, трули, милошевићевски, комунистички и антиевропски. Српска будућност за коју се залажу ДС и водећа станка опозиције је мање више истоветна прича уз превелики напор и једних и других да покажу да није иста", рекао је Драшковић.

среда, 24. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару