Читај ми!

Страначке честитке за Ускрс

Лидери и представници појединих странака честитали су Ускрс верницима Српске православне цркве и грађанима Србије.

Верницима Српске православне цркве и грађанима Србије, лидери и представници појединих странака честитали су Ускрс.

Ускрс су православним верницима честитали председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ и кандидат радикала за председника Србије Јадранка Шешељ, саопштила је та странка.

"У име Српске радикалне странке и у своје име честитам вам Васкрс и желим да највећи хришћански празник проведете са својим најмилилијима, у здрављу, миру и радости. Страдање и победа Исуса Христа показује нам да се вреди борити и жртвовати за оно у шта верујемо", рекао је Шешељ.

Кандидат радикала за председника Србије честитала је свим верницима највећи хришћански празник уз жељу да га прославе у миру, радости и благостању.

"Нека нам овај празник учврсти наду и веру да долази време снажне и слободне Србије у којој обичан човек неће бити обесправљен и понижен", поручила је Јадранка Шешељ.

Кандидат коалиције око социјалиста Ивица Дачић пожелео је да грађанима Србије Ускрс буде подстицај да врате саборност и јединство.

"Србија је свих ових година била разапињана и носила је тај свој крст, данас ми више не говоримо о Србији каква је била, него каква треба да буде. Сигуран сам да ако будемо јасни, чврсти и одлучни да ће Србија после 6. маја изгледати другачије. Свима онима који славе Васкрс и свима нама, Христос васкресе", рекао је Дачић.

Свим православним верницима у Србији празник је честитао и председнички кандидат Уједињених региона Србије (УРС) Зоран Станковић.

"Ускршњи празници су прилика да се окупимо у породици, са пријатељима. То је прилика да на кратко одагнамо све оне тешкоће које имамо и да се посветимо једни другима. Породица је основ свега, основ постојања једног народа, основ једне државе. Јака породица значи и јаку државу", поручио је Станковић, а наведено је у саопштењу УРС-а.

Православним верницима Ускрс је честитао и заменик председника УРС Верољуб Стевановић, који је присуствовао литургији у Саборној цркви у Крагујевцу.

"Нека Васкрс, празник над празницима, ојача веру, искреност, и љубав према ближњима. Очувањем традиције и вредности које су нам оставили преци можемо сачувати идентитет и добити нову снагу да заједно истрајемо у вери, нади и љубави", поручио је Стевановић свим грађанима Србије који данас славе највећи хришћански празник.

И Двери су поручиле свим верницима да је Христово васкрсење доказ да "има наде", да је, упркос наизглед непремостивим препрекама, могуће изнети борбу до краја, до коначне победе.

"Целокупном народу Србије и свим Србима у Српским земљама и расејању са овим радосним и победоносним поздравом упућујемо позив да подигну главе како бисмо бодрим духом и чистим срцем остварили победу која је пред нама", наводи се у васкршњој честитки Двери.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару