Читај ми!

ЛДП: Расељени живе као вечити странци

Расељени данас живе на периферији градова у Србији без икаквих права, као вечити странци у недовршеној земљи, рекао Чедомир Јовановић приликом посете Батајници.

Кандидат Преокрета за председника Србије Чедомир Јовановић посетио је породице у избегличком насељу Шангај у Батајници и поручио да не верује у Србију у којој ће постојати грађани првог, другог или трећег реда.

"Индивидуална права да заштитимо, личну својину да афирмишемо, све границе да превазиђемо, ко хоће да живи овде, да има нормалне услове за живот, ко хоће да се врати тамо одакле је дошао да се врати, а да при том то не буде експеримент већ нешто што је нормално", навео је Јовановић.

Он је навео да ће "у овако недовршеној земљи, расељена лица живети као вечити странци, увек ће се избегавати да се постави питање политике која је њихове животе учинила тако несрећним".

Јоваовић каже да расељени данас живе на периферији градова у Србији без икаквих права.

"За све оно што нам се десило узрок је неодговорна политика. Зато нам је важан преокрет, како би после 6. маја ту политику једном заувек одбацили", рекао је Јовановић. 

Поручио је да никада неће прихватити и помирити се с чињеницом да су избеглице људи којима нема места у политици за коју се бори. 

Јовановић је указао да се само заједно може урадити велики посао како би Србија била пристојна земља која неће правити разлику између људи који у њој живе.

"Статус расељених лица у тој Србији коју заједно треба да створимо, мора да пресудно зависи од вашег доприноса у том послу. Позивам вас да ви решите те проблеме. Не кажем вам гласајте за мене, ја ћу вам их решити. Дођите да заједно са мном освестимо ову земљу", поручио је Јовановић.

Трнавчевић: Нова решења за зелену башту 

Кандидат за народног посланика на листи Преокрет Захарије Трнавчевић оценио је да Србија може да буде "зелена башта Европе" и да та коалиција нуди решења која досад није имала ниједна влада.

Трнавчевић је обишао београдске пијаце Каленић и Зелени венац и у разговору са грађанима оценио да на изборима не треба гласати за оне који нису испунили обећања, наводи се у саопштењу. 

"Србија може да буде земља продуктивних пољопривредника, јефтине, лепо упаковане хране за домаће тржиште, за извоз на запад, на руско тржиште и у исламске земље", рекао је Трнавчевић.

Трнавчевић је додао да се коалиција Преокрет залаже за обнову пољопривредних задруга, доношење аграрне стратегије и повећање буџета за пољопривреду.

"Желим да овај народ буде продуктиван, достојанствен, имућан, да има државу која ће да га поштује, да га помаже, а не државу која га кињи и мучи. Ако хоћемо да живимо као у Европи, морамо да радимо као у Европи", рекао је Трнавчевић.

четвртак, 25. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару