Читај ми!

Тадић: Подршка приватном бизнису

Предизборна кампања не треба само да послужи за освајање власти, већ да укаже грађанима на могућности и потенцијале за покретање предузетништва у различитим областима, обезбеђивање сигурности и проналажење извора прихода, рекао Борис Тадић у Сокобањи.

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић наставио је кампању посетом предузећу за откуп и прераду лековитог биља "Адонис", у Сокобањи, као пример предузетничког модела, који, како је приметио, обезбеђује егзистенцију људима и растерећује државу.

"Био бих веома задовољан ако би након ових избора хиљаде људи покренуло свој приватни бизнис, јер би то значило да смо успели да учинимо нешто супстанцијелно за земљу и људе", рекао је Тадић.

Према његовим речима, сваки човек који пронађе могућност да сам себе запосли лишио је државу обавезе да брине о њему, што је изузетно важно у околностима у којима држава мора да збрине све оне људе који су заиста угрожени, а немају никакве могућости да покрену свој бизнис.

Он је приметио да предизборна кампања не треба само да послужи за освајање власти, већ да укаже грађанима на могућности и потенцијале за покретање предузетништва у различитим областима, обезбеђивање сигурности и проналажење извора прихода.

Необрађено земљиште је, подсетио је Тадић, потенцијал за запошљавање.

У Сокобањи је, додао је Тадић, добио информацију да је зарада на производњи лековитог биља три и више пута већа него приход од уобичајених ратарских култура.

"Само овај регион има потенцијал да запосли 600 људи на брању лековитог биља, само треба прионути на посао, а не чекати решење од државе. Само на тај начин можемо учинити нешто за себе, своју породицу и земљу, истакао је Тадић.

Власник предузећа "Адонис" Небојша Станојевић указао је да плантажирање малих површина на југу Србије лековитим биљем може донети много нових радних места.

После обиласка Сокобање, Тадић је посетио Књажевац, где је поручио да је мото предстојећих  избора у Србији да се не дозволи промена на горе.

Тадић је, у разговору са грађанима Књажевца, рекао да би Србија, у супротном, остала "недовршена кућа", неизвесне будућности.

Србија, додао је Тадић, може да се промени и да снажно крене напред у релативно кратком времену уколико наставе да је воде политичке снаге које су је водиле до сада.

Избори су, према његовим речима, дан када одређујемо како ћемо даље и ко смо. Да ли ћемо бити вредан и радан народ, или народ који ће само да се жали због недаћа које су нас задесиле. Ми одлучујемо о томе и нема жалбе на неку небеску силу, подвукао је лидер ДС-а.

Јеремић: Србија ужива углед у свету 

Кандидат за посланика на листи "Избор за бољи живот-Борис Тадић" Вук Јеремић изјавио је у Чачку да Србија данас ужива углед у свету и да у таквој земљи онај ко није спреман да поштује међународне норме, не треба да води земљу и није добар избор за грађане.

Осврћући се на изјаве првака неких опозиционих странака да их, ако дођу на власт после избора, неће обавезивати међународни уговори које је ова земља потписала, односно договори с Приштином, Јеремић је рекао да је то "јако опасна реторика и опасна идеја".

"Такве мисли и идеје говоре да људи који их износе нису довољно зрели и стабилни да воде ову земљу у тешким међународним околностима и на начин који Србију не би увео у опасности, онако како су је увели 1999. године", рекао је Јеремић.

Јеремић је оценио је да спољна политика није велика тема ових избора, али је чињеница да су на том плану постигнути добри резултати.

Вук Јеремић је у Горњем Милановцу рекао да када се буду опредељивали 6. маја грађани треба да буду рационални, јер ће политика коју буду изабрали представљати курс за целу једну генерацију.

Зато су, оценио је Јеремић, ово генерацијски избори. "Ово је као када се нађете на аутопуту и када изаберете једно скретање и морате дуго да возите да бисте после евентуално променили курс", рекао је Јеремић.

Према његовим речима, избори се одржавају на свим нивоима и не треба гајити илузију да је могуће калкулисати и на један начин се опредељивати на државним, а на неки други начин на локалним изборима. "То су два лица једног новчића", истакао је Јеремић.

четвртак, 25. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару