Читај ми!

Динкић: ЕУ неће решавати проблеме Србији

Србији је потребна нова влада која ће бити свесна да ЕУ неће решити проблеме уместо ње, рекао лидер УРС-а Млађан Динкић.

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић изјавио је да је Србији потребна нова влада која ће бити свесна да ЕУ неће решити проблеме Србије уместо ње и која ће одмах кренути да решава проблеме у унутрашњости, а не да седи у кабинету и крије се иза ЕУ.

"За разлику од других, довели смо 'Фијат', јер нисмо чекали Европу да нам реши проблем 'Заставе' него сам са својим тимом напорно радио. Европске интеграције су добре за Србију, али ЕУ неће решити наше проблеме уместо нас", рекао је Динкић на предизборној конвенцији тог савеза у Кикинди.

Он је нагласио да је чланство у ЕУ корисно за нашу земљу али да је, нажалост, далеко од Србије, а животне проблеме у регионима треба одмах решавати.

"Ја сам за то да Србија убрза и настави своје европске интеграције, али да у међувремену не седимо скрштених руку, него да одмах решимо проблеме. Да одмах скратимо бирократију, да одмах двоструко увећамо буџет за пољопривреду, да одмах укинемо бројне намете и таксе, да променимо систем ПДВ-а, да се плаћа тек кад се роба наплати, а не кад се фактурише и то мора одмах да се уради", рекао је Динкић.

Динкић је изразио наду да ће грађани на предстојећим изборима гласати за озбиљне и јаке људе који су на делу показали да умеју да решавају проблеме у регионима.

"Оно што смо урадили у Крагујевцу, урадићемо и у другим регионима. Али, треба нам већа подршка грађана, да променимо систем и створимо једнаке шансе за све регионе, одмах", рекао је Динкић.

Станковић: Саслушати став старијих грађана

Председнички кандидат Уједињених региона Србије Зоран Станковић рекао је да грађане Србије, а посебно старије, нико низашта не пита и да то мора да се промени.

"Они су изградили ову земљу и најмање што треба да урадимо је да саслушамо и уважимо став старијих", поручио је Станковић у разговору са пензионерима у Београду.

Станковић је истакао да је поносан што га је УРС кандидовао за председника јер је, казао је, крајње време да држава једнако третира све своје грађане, без обзира на године и на то где живе, наводи се у саопштењу УРС-а.

"Србија има велики број талентованих, способних, образованих, поштених и вредних људи. Политичко опредељење не треба да буде мерило вредности човека. Људи који вреде и који су доказани без обзира на своје политичко гледиште су гаранција квалитета, рада и функционисања наше државе", рекао је Станковић.

Он је навео да нова влада треба да предложи и спроведе мере за јачање региона, а да ће он уколико победи на председничким изборима активно подржавати све који се залажу за економско, социјално и културно оздрављење региона и Србије.

четвртак, 25. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару