Читај ми!

Николић уверен у победу

Више ништа не може да спречи победу Српске напредне странке на изборима 6. маја, каже Томислав Николић. Заменик председника СНС-а Александар Вучић истиче да је пројекат те странке "Београд на води" један од најзначајнијих развојних пројеката за Београд и Србију.

Лидер коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић изјавио је да је уверен да више ништа не може да спречи победу Српске напредне странке на изборима 6. маја.

"Видим то по понашању власти и њихових слугу на телевизији. Видим како монтирају, у покушајима да СНС представе као непријатеља Србије, али нема већих непријатеља Србије од Демократске странке", рекао је Николић обраћајући се грађанима Владимираца.

Томислав Николић је позвао власт да се " лепо и мирно склони", како би "на њихово место дошли бољи људи".

"Склонићемо се и ми када нас буду побеђивали бољи. Нека Србијом увек владају бољи, јер само тако можемо напред", истакао је Николић.

Лидер напредњака је поручио да се "уценама, претњама и поклонима у последњи месец дана не може победити на изборима".

Николић је рекао грађанима да не верују странкама које су до сада биле у власти када жестоко нападају једна другу.

"Све је то лаж, опет ће покушати да се зброје до 126, против СНС", истакао је Николић и додао да ће због тога напредњаци победу морати да остваре сами.

Николић: Нећу дозволити уцене

Томислав Николић је рекао да после победе на изборима неће дозволити да га уцењују коалициони партнери само да би остварио већину у парламенту.

"Знамо како да водимо Србију. Наша идеја је најјача, а око најјачих се окупљају. Доћи ће да питају за математику до броја 126, али ја нећу да водим Србију тако што ћу да се бавим математиком. Ако не могу да спроводим програм о коме вам сада говорим - онда ми не треба 126 посланика", поручио је Николић на скупу у Лозници.

Николић је истакао да никада неће прихватити захтеве да Србија призна независност Косова и Метохије.

"Гарантујем, док постоји последњи Србин у Србији тај захтев неће бити испуњен. Нико ко је изабран неће моћи да га прихвати. То је као да ме питају да ли бих дао Лозницу или Суботицу. То није моје, није ни ваше, то припада свим грађанима Србије и о томе мора да се пита сваки грађанин", рекао је Николић.

Председник СНС-а је убеђен да ништа друго осим промене власти не може да помогне Србији и да у то жели да убеди све грађане, а не само своје присталице.

"Желим да будем председник свих грађана. Нећу да делим градјане као Борис Тадић, који говори да постоје две Србије", поручио је Николић.

Николић је данас посетио и Коцељеву, Крупањ, Богатић и Шабац и положио је венац на споменик учесницима Церске битке у Текеришу.

Вучић: "Београд на води" развојни пројекат

Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Београда Александар Вучић изјавио је да пројекат странке "Београд на води" представља један од најзначајнијих развојних пројеката за Београд и за Србију.

"Када кажем развојни пројекат, то не значи само лепши Београд и лепша Србија већ пре свега много више запослених, више инвестиција и новца у каси", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

"Ми желимо да подстакнемо све привредне гране, не само примарни и секундарни, већ и терцијарни сектор и желимо да тај новац дође споља, да страни инвеститори новац уложе како би зарадили много више и то нам не смета, али ће морати нашем граду и земљи оставити 451 милион евра по нашим прорачунима", рекао је заменик председника СНС-а.

Вучић је навео да пројекат "Београд на води" представља комбинацију пословног комплекса, хотела луксузне категорије, стамбених блокова, објеката са културним и уметничким садржајем и објеката за спорт и рекреацију на више од два милиона квадратних метара.

Овим пројектом појачаће се грађевинска индустрија, запослиће се десетине хиљада људи и обезбедиће се додатни посао, а циљ је да Београд после тога има више од милијарду и 200 милиона евра прихода од туризма годишње, истакао је Вучић.

Постоји велики број инвеститора који су заинтересовани за учешће у овом пројекту, али сада о томе не може да се говори, јер ће сви морати да прођу тендерску процедуру, рекао је Вучић и додао да пројекат може да се заврши у два мандата, а урађен је у складу са генералним урбанистичким планом.

четвртак, 25. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару