Читај ми!

Јовановић: Право на нормалан живот

У Србији мора да се смањи инфлација и раст јавног дуга, проценат неписмених и незапослених, рекао кандидат коалиције "Преокрет" за председника Србије Чедомир Јовановић, додајући да ће се борити за право сваког грађанина на нормалан живот.

Кандидат коалиције "Преокрет" за председника Србије Чедомир Јовановић поручио је да у Србији мора да се смањи инфлација и раст јавног дуга, проценат неписмених и незапослених истичући да се бори за право сваког грађанина на нормалан живот.

"Мислим да није нормално да вам причам како је данас тежак живот, јер га ви живите. Обавеза ми је да вам кажем да то тако не мора да буде, да водим политику која више ниједан живот неће угрозити и то ће тако бити 6. маја", истакао је Јовановић у Старој Пазови.

Јовановић је оценио да су сви у Србији у истом "живом блату" у кога су земљу "увукли неодговорни политичари и елита".

"Највећи проценат инфлације, највећи проценат раста јавног дуга, највећи проценат неписмених, незапосленог становништва, младих људи који одлазе из земље. То морамо да мењамо. О томе не можемо да полемишемо, нити с тим да се коцкамо. Добра организација је оно што нам је потребно", нагласио је Јовановић.

Према његовим речима, обавеза свих у Србији сада је да почну са послом и да га реше како би Србија постала модерно друштво, саопштено је из Информативне службе листе "Чедомир Јовановић Преокрет".

"Сада је сваком у Србији јасно колико смо били у праву и колико је данас очигледна истина о којој смо говорили пре годину, две, пет или десет. Али више та накнадна памет никоме среће неће донети. Зато тражим од вас да урадимо тај једини вредан посао, да коначно створимо своју земљу, да допустимо себи да као народ можемо сви заједно да гледамо у исти циљ. То је обавеза наше генерације, поручио је Јовановић.

Говорећи о потреби да се Србија "преокрене", Јовановић је рекао да у таквој Србији треба "нормално разговарати како би се дошло до потребне аутономије да би Војводина могла да буде успешна".

На предизборном скупу у Лесковцу, Јовановић је позвао сељаке, раднике, пензионере и младе да гласају за ту политичку опцију "ради бољег живота у Србији".

"Пензионери, где сте, за нас да гласате, за своју децу. Ви што имате 18 година, у политику да уђете. Не дајте да други одлучују о вашем животу", рекао је Јовановић.  Лидер Преокрета се на скупу у централном градском парку обратио и сељацима.

"Ви са села, немојте да се продајете за Д2 - 70 динара за литар дизела. Није то 70 динара. То је 140 евра по хектару за које су вас преварили и домаћинство које мораш да региструјеш да би добио субвенцију, па те три пута више кошта порез и регистрација од субвенције коју добијеш", рекао је Јовановић.

Трнавчевић: Посебна пажња за пољопривреду

Држава треба да посвети посебну пажњу пољопривреди, а једини начин да Србија на тржишту Европске уније има неку улогу јесте да мали произвођачи буду уједињени, рекао је кандидат за посланика на изборној листи "Преокрета" Захарије Трнавчевић.

"Уколико будемо радили као што раде у ЕУ тако ћемо и живети. А како они раде? Имају државу која разуме да је пољопривреда једина обновљива привредна грана и да јој је зато потребно посветити посебну пажњу. Ова влада нема стратегију, нити аграрни биланс", рекао је Трнавчевић у селу Заклопача у општини Гроцка.

Трнавчевић је напоменуо да се српска привреда наизглед налази у тешком стању, али да је то могуће променити и додао да они који су "давали лажна обећања не заслужују гласове грађана".

"Памет мора да се цени, паметним људима 6. маја треба да се да глас, људима који знају како на најбољи начин може да се излечи ово стање. Ова изборна кампања подсећа ме на један бувљак на којима вам нуде излизане ствари, да их поново примате као неку шарену лажу", рекао је Трнавчевић.

четвртак, 25. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару