Читај ми!

УРС: Борски регион као пример

Оно што смо урадили у Бору мора да се уради у свим осталим регионима у Србији, у предузећима где је држава власник и где имамо стратешке ресурсе, рекао у борском руднику лидер УРС-а Млађан Динкић.

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић рекао је у борском руднику да оно што је урађено у Бору мора да се уради у свим осталим регионима у Србији, у предузећима где је држава власник и где имамо стратешке ресурсе.

"Ако смо успели у Бору, успећемо и у другим регионима", навео је лидер УРС-а. 

Динкић је подсетио да је рудник у Бору, захваљујући мерама Министарства економије које је он водио, изведен из дубиозе и спасен, као и да је створена нова шанса за РТБ Бор и читав регион.

"Пре само 5-6 година, Бор је био град без будућности, град из ког су млади масовно одлазили чим заврше школу. Рудник је имао велике губитке, није плаћао струју, није плаћао порез локалној самоуправи, а неки су чак размишљали да затворе производњу што би била катастрофа. А онда смо одлучили да уложимо у РТБ Бор", навео је лидер УРС-а.

Према његовим речима, купљена је нова опрема, направљен је добитак у последње две године и сада новац од пореза на зараде, захваљујући закону који су баш Уједињени региони Србије покренули, остаје највећим делом у Бору.

"Од тог новца граде се модерне саобраћајнице, обновљене су све фасаде, људи добијају посао, млади се запошљавају, не одлазе више из овог града", рекао је Динкић.

Он је посебно нагласио да је Бор прави пример како би нова влада требало да ради и појача инвестиције у производњу РТБ Бора, да се побољшају услови рада рударима и повећају плате.

"Бор је пример како нова влада треба да ради у свим другим регионима који су запостављени и који сада немају једнаке шансе за развој, јер их је централна власт заборавила. Треба свима да дамо једнаку шансу и свуда да покушамо да направимо преокрет као што смо успели у Бору," закључио је Динкић.

Динкић је на предизборном митингу у Крушевацу рекао да је Србији потребно 800 месеци да постане члан Европске уније и да зато не може да чека да ЕУ реши све проблеме.

"УРС неће чекати да нам они реше проблеме, већ ће у прва три месеца нове владе удвостручити буџет за пољопривреду, смањити таксе и намете, омогућити да се ПДВ плаћа тек када се роба наплати и донети Закон о укидању партократије", рекао је Динкић.

Станковић: Јачање уставно-правног поретка

Кандидат Уједињених региона Србије за председника Републике Зоран Станковић не сумња да ће грађани на изборима 6. маја изабрати ону опцију која Србији гарантује побољшање живота и рада за све, али и равномеран развој свих делова земље.

"Не сумњам да ће грађани Србије на прави начин урадити тај посао. Очекујем да ће радни резултати и професионално понашање одлучивати о томе ко ће победити и ко ће добити највећи број гласова. Ако су грађани у мени препознали човека који има резултате, који је поштен и скроман и заслужује да обавља ову функцију, изузетно сам срећан због тог сазнања", рекао је Станковић у интервјуу Танјугу.

Станковић сматра да се грађанима мора прецизно рећи шта је то што председник државе ради и која су му уставна овлашћења.

Превасходни задатак будућег председника Станковић види у јачању уставно-правног поретка, јасном разграничењу и дефинисању функције које председник државе има по Уставу и закону и успостављању реда и законитости у свим сегментима друштва.

Сви морају да буду једнако третирани - од председника до обичног грађанина, нагласио је Станковић.

петак, 26. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару