Читај ми!

Оптужбе СНС-а

Позајмица Владе Србије од 17,5 милиона динара агенцији Танјуг је политички мотивисана, с циљем да утиче на уређивачку политику у корист ДС-а, оцењују у СНС-у. Напредњаци тврде и да РТС отворено држи страну Демократској странци.

Српска напредна странка оценила је да је позајмица Владе Србије од 17,5 милиона динара државној новинској агенцији Танјуг политички мотивисана, с циљем да утиче на уређивачку политику у корист Демократске странке, као и на ток предизборне кампање.

У саопштењу се наводи да је изјава премијера Мирка Цветковића да је Влада дала краткорочну позајмицу од 17,5 милиона динара Танјугу за плаћање заосталих обавеза у потпуној супротности са закључком Владе да је тај новац државној агенцији одобрен за извештавање о изборној кампањи и изборном дану.

"Овај пример је најдиректнији доказ злоупотребе новца пореских обвезника у циљу условљавања медија, како би у предизборној кампањи радили у интересу не грађана, од чијих пара се финансирају, већ ДС, која је узурпирала и државну касу, и државне медије, и компромитовала државне функције", наводи СНС.

Према СНС, нема ниједног економског или јавног интереса због којег би се из државног буџета издвајала додатна средства, којим би се додатно плаћало Танјугу за нешто што је његова основна делатност и за шта добија преко 200 милиона динара годишње.

Премијер Мирко Цветковић рекао је 3. априла у Лесковцу да је Влада дала краткорочну позајмицу Танјугу, јер је та агенција већ имала кредите који су доспели до наплате, а нису имали средства да измире обавезе.

У закључку Владе од 29. марта наводи се да је Танјугу одборен бескаматни кредит од 17,5 милиона динара за извештавање о предизборној кампањи и током изборног дана, 6. маја.

СНС: РТС отворено држи страну ДС-у

Српска напредна странка саопштила је и да Радио-телевизија Србије наставља да отворено држи страну Демократске странке (ДС) у изборној кампањи и "брутално крши закон" и обавезујуће упутство Републичке радиодифузне агенције.

"У синоћњем Телетону на програму Радио-телевизије Србије, иако је то брутално кршење тачке 10 Општег обавезујућег упутства РРА, учествовао је Драган Ђилас, први на листи 'Избор за бољи живот - Борис Тадић' ", наводи се у саопштењу.

"На тај начин су РТС и Демократска странка, која управља РТС-ом, иако РТС плаћају сви грађани, а не само гласачи ДС, јасно показали да за њих никаква правила не важе, да им уопште није битно да ли ће грађани бити адекватно информисани и да им је пречи интерес ДС од интереса грађана Србије", рекао је шеф Службе за информисање СНС Вук Фатић.

Фатић је рекао да се то "драстично кршење правила" на које РРА поново није реаговала, десил само дан након што се Дневнику 2 РТС-а "догодио скандалозан пример у којем је прилог о бившем председнику Борису Тадићу заузео ударно место као прва вест мимо изборног блока" и промовисао ДС у готово истом времену које су добиле све остале странке заједно.

петак, 26. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару