Читај ми!

Регионална хроника, 9. април

Управни суд у Нишу поништио решење о проглашењу изборне листе "ГГ Уједињење региона Топлице Драган Динић", чиме је потврђено да је прекршен Закон о локалним изборима. Група грађана "За наш Шабац" излази самостално на локалне изборе. СПС у Пироту истакао да је њихов циљ бољи живот грађана.

Прокупље: Суд поништио лажну листу УРС

Управни суд у Нишу поништио је решење о проглашењу изборне листе "ГГ Уједињење региона Топлице Драган Динић", чиме је потврђено да је Општинска изборна комисија грубо прекршила Закон о локалним изборима, саопштила је странка УРС Прокупље.

Истовремено Управни суд је закључио је да је спорна листа коју је Општинској изборној комисији поднео Градимир Николић, а која је на гласачком листићу за одборнике СО Прокупље, проглашена под бројем три, имала за циљ да код бирача изазове сумњу и забуну будући да је предходно под редним бројем два, Изборна комисија прогласила листу "Уједињени региони Србије др Драган Динић" -стоји у саопштењу ове странке.

У саопштењу додају да ће сада доћи до померања редних бројева осталих странака које су након њеног проглашења уклапале своје редне бројеве са бројевима на листићима за републичке изборе.

Крушевац: Грађани пили кафу са представницима СНС-а

Омладина општинског одбора Српске напредне странке тачно у подне пила је кафу са Крушевљанима у оквиру акције под слоганом "Попијте кафу са СНС", која се заснива на непосредном контакту са грађанима.

"На нашој листи одборника је 70 одсто младих, способних људи који никада нису били ни на једној листи и који су сада први пут у политици. Желимо да се приближимо Крушевљанима и покажемо им да смо способнији и бољи од ових који су на власти", каже председник окружног одбора Братислав Гашић.

На тргу младих активисти СНС-а, поред топлог напитка делили су и "народњачке новине" у којима су представљени кандидати за одборнике у градском парламенту.

Пирот: СПС учланио преко 1.000 младих

СПС у Пироту је у протеклих годину дана, учланио преко хиљаду младих људи.

"То је снага са којом рачунамо на победу на локалним изборима. У протекле четири године, показали смо нашим учешћем у власти, шта смо урадили", рекли су представници општинског одбора СПС у Пироту.

Председник ОО СПС у Пироту Радован Николић истакао је да је њихов главни циљ да решавају свакодневне животне проблеме грађана.

Овом приликом најављена је конвенција СПС за 20. април, на којој ће учествовати и председнички кандидат Ивица Дачић.

Пиротска Нова снага: Решити проблем незапослености

Инвестиција од близу пет милиона евра за затворени базен је још једно неоправдано задуживање општине. Сређивањем тргова и шеталишта се не решава незапосленост и лош стандрад Пироћанаца, речено је на конференцији за новинаре групе грађана "Пиротска нова снага".

"Ја гарантујем да је много већи ризик и да много више храбрости и политичке воље треба да бисте отворили једно ново радно место и једну фирму", каже Димитрије Видановић, носилац листе ГГ Пиротска Нова снага.

Пиротска Нова снага се залаже за систем 48 сати, аа то значи да би се сви комунални проблеми грађана решавали у року од два дана.

Шабац: Група грађана "За наш Шабац" самостално на изборе

Група грађана "За наш Шабац" излази самостално на  локалне изборе. Од двадесет и пет кандидата за одборнике, тринаест су жена, а њихов програм у десет тачака је, кажу, примељив и имају конкретне предлоге.

Новка Радовановић, одборнички кандидат групе градјана "За наш Шабац", каже да се залажу за уређење појаса Саве, за изградњу спортских терена, нових објеката, нових активности, да би могли да окупе већи број младих и да та омладина остане у Шапцу.

Бесплатна ужина за децу, а и олакшице за пензионере су наши предлози, поручили су из групе грађана "За наш Шабац".

Ваљево: "Победа за Ваљево" предала листу

Група грађана "Победа за Ваљево" коју предводи доктор Слободан Гвозденовић, предала је изборну листи и учествоваће на локалним изборима у Ваљеву.

У садашњем градском парламенту ова група имала је два одборника који су деловали опозиционо, а прогнозе су да ће на овим изборима опет имати одборничке мандате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару