Читај ми!

СРС: Пут ка ЕУ је катастрофа

Многим грађанима Србије је потпуно јасно да пут ка ЕУ представља катастрофално лошу политику, јер је Унија у распадању, рекао функционер радикала Зоран Красић. СРС у Јадранки Шешељ има најозбиљнијег кандидата за председника Србије, каже Вјерица Радета.

Потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић рекао је вечерас у Краљеву да је сада, када је Европска унија у распадању, многим грађанима Србије потпуно јасно да пут ка ЕУ представља катастрофално лошу политику.

На централном предизборном скупу за Рашки округ одржаном у сали "Кварт" у Краљеву, Красић је поручио да проевропском политиком грађани и држава нису ништа добили, а све су изгубили.

Пре обраћања присталицама, Красић је новинарима рекао да Србија мора да прекине наметнуту сарадњу са ЕУ, да стави ван снаге прелазни трговински споразум и да врати царине на робу из ЕУ да би сачувала 300 милиона евра годишње.

Потпредседник радикала тврди да анкете показују да 75 одсто грађана Србије жели Косово и Метохију у саставу Србије, а не жели Европску унију, и да једино СРС то прича више од 12 година док остали иду по мишљење у Брисел.

Красић је рекао да јединство Срба са севера Косова на барикадама треба да буде за пример свима у Србији. "Не може им ништа ни КФОР, ни НАТО, ни Хашим Тачи, ни РОСУ. Кога се они плаше? Бориса Тадића, Томислава Николића и Ивице Дачића и осталих проевропских странака, да их они не издају, јер на власти је пета колона", навео је Красић.

Зоран Красић је рекао да је излаз из економске кризе да се опорезују тајкуни и стране банке за зеленашке приходе које извлаче из Србије, јер 500.000 породица не може да отплаћује кредите.

"Све је под хипотеком данас у Србији. Треба и да се заведе ред у јавним набавкама. Процењује се да 800 милиона евра нестане годишње од када постоји овај Закон о јавним набавкама где се сви уграђују", рекао је Красић.

Председница Извршног одбора радикала Вјерица Радета је констатовала да је СРС радикално доследна у борби за интересе грађана, а против интереса тајкуна.

"Слушали сте да у Скупштини и јавним наступима говоримо о тајкунима Мишковићу, Беку, Костићу, Цанету Суботићу и поднели смо кривичне пријаве за дела која су поједини од њих починили. И те пријаве чекају ђурђевданске изборе да их извучемо из фиоке", рекла је Радета.

Она је оценила да СРС у Јадранки Шешељ има најозбиљнијег кандидата за председника Србије. Радета је рекла да ће опстанак Србије бити доведен у питање, ако не победи СРС.

Радета и Красић су истакли да на овим изборима радикали желе да победе, да освоје 126 мандата, а минимум 84 да би спречили промену Устава Србије и оне који би да из Устава избаце помињање Косова и Метохије као саставног дела Србије.

петак, 26. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару