Читај ми!

ДСС: На Ђурђевдан одлука о будућности

На предстојећим изборима биће одлучено да ли ће Србија радити на своју штету или корист, рекао Војислав Коштуница на скупу ДСС-а у општини Вождовац. Лоша ситуација у свим областима у Србији најбољи је показатељ лоших резултата политике садашње власти, поручио Коштуница.

Председнички кандидат Демократске странке Србије (ДСС) Војислав Коштуница рекао је да ће на предстојећим изборима бити одлучено да ли ће Србија радити на своју штету или корист.

"То је заправо избор који је пред нама. Да ли ћемо наставити да трпимо притиске и уцене или ћемо бити слободни. Да ли ће Србија наставити погубним путем да ЕУ нема алтернативу или ће се окренути свом развоју и слободи", рекао је Коштуница на скупу ДСС-а у општини Вождовац.

Коштуница је истакао да је лоша ситуација у свим областима у Србији најбољи показатељ лоших резултата политике садашње власти и истакао да је решење у политичкој и војној неутралности земље, јер би тако Србија, како је рекао, сарађивала са свим земљама, а не само са ЕУ и њеним чланицама.

Као пример због чега Србија не треба да буде у ЕУ, председник ДСС-а је навео изборе из 2008. године, када је, како је оценио, кривотворена воља народа мешањем ЕУ преко амбасадора земаља чланица у форимирање власти. 

Коштуница је оценио да је кандидатура земље у ЕУ безначајна за Србију, а значајна за ЕУ, јер, како је рекао, може да настави да изнуђује од Србије.

"Политичка неутралност је позитивна политика која није против нечега, већ за нешто. Она је решење за развој Србије", рекао је Коштуница.

Лидер ДСС-а је навео и да садашња власт у кампањи треба да говори шта је урадила, а шта није од обећаног, а не да прича шта ће урадити у будућности.

Потпредседник ДСС-а Ненад Поповић је рекао да су запошљавање и развој домаће привреде основни економски циљеви те странке и да су неопходна конкретна улагања у грађевинарство, инфраструктуру, енергетику и пољопривреду за развој Србије. 

"Србија не сме да постане чланица ЕУ уколико хоће убрзан економски развој", истакао је Поповић и поновио да ДСС може да обезбеди кредит под повољним условима од Русије од 10 милијарди евра.

Поповић је упитао и зашто се 80 одсто прооизвода новоотворене фабрике чарапа у Србији пласира у Русију, кад се заступа трговинска размена са Европом.

Потпредседник и кандидат ДСС-а за градоначелника Београда Александар Поповић је истакао да грађани треба да буду храбри и кажу да Србија мора другим путем који није ка чланству ЕУ, већ ка политици која води рачуна о Србима и српским интересима.

"Политика Демократске странке, Социјалистичке партије Србије и Г17 плус је дошла у слепу улицу, треба нам храброст да кажемо да Србија мора другим путем. На Ђурђевдан, 6. маја, треба да победи политика која води рачуна о Србима и српским интересима", рекао је Поповић.

петак, 26. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару