Читај ми!

Вучић: Србији потребан ујединитељ

Србији потребан човек који ће све људе ујединити и борити се за њих и који ће бити у стању да партијске интересе остави "по страни", рекао Александар Вучић испред општине Вождовац.

Заменик председника Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић рекао је да је Србији потребан човек који ће све људе ујединити и борити се за њих и који ће бити у стању да партијске интересе остави "по страни" и размишља само о Србији и свим њеним грађанима без обзира на њихову верску или националну припадност.

"Србији је данас потребан ујединитељ, председник који неће бити само председник напредњака или само демократа, као што смо имали случај до сада", рекао је Вучић испред општине Вождовац.

Вучић, који је кандидат за градоначелника Београда, поводом Светског дана Рома рекао је да сви људи у Србији без обзира на националну и верску припадност морају да имају једнака права као и да све њих муче исте бриге - незапосленост, тежак и лош живот и корумпирана власт.

Према његовим речима, сви грађани хоће промене да би живели боље и ту нема никакве разлике између њих.

"Сви смо ми исти, а чини ми се да се, у муци и недаћама, најбоље сналазимо заједно", рекао је Вучић.

Председник Ромске партије Срђан Шајин рекао је да је општина Вождовац нови модел сарадње локалне самоуправе и ромске заједнице, као и да та партија пружа подршку лидеру напредњака Томиславу Николићу за председника Србије.

"Решење није да Роми више траже бесплатне контејнере или само социјалну помоћ или пакет за време избора и на тај начин буду на терету државе, за лепши Београд и Србију", рекао је Шаин.

Поред општине Вождовац постављена је статуа која је дело ромкиње и у коју су заједно инвестирали општина Вождовац и ромска заједница.

Вучић је, у оквиру предизборне кампање, обишао Велико Село, Вишњицу и Крњачу, где је нагласио да је једна од најважнијих компаративних предности Србије на путу ка ЕУ пољопривреда.

Према његовим речима, део новца, који би се уштедео усвајањем новог Закона о јавним набавкама који СНС предлаже, требало би издвојити за јефтиније или бесплатно гориво за пољопривреднике.

"Будућност Србије је пољопривреда", нагласио је Вучић и додао да је потребно увести и ситем задруга и решити проблем канализације у сеоским срединама.

Вучић је посетио и избеглички камп у Крњачи где је нагласио да ће, представници СНС, уколико та странка освоји власт, приликом сваког сусрета са хрватским званичнима тражити да се остваре права прогнаних Срба.

Он је подсетио да СНС има потписан коалициони споразум са Коалицијом удружења избеглица, као и да су напредњаци потписали предлог у коме се тражи од Хрватске, да у складу са европским вредностима, учествује у извршењу свих обавеза према прогнаним Србима.

Вучић је нагласио и да нема "ништа против" хрватских фирми у Србији, али да је против тога што нема српских фирми у Хрватској.

Прелевић: Ђаци свакодневно на фискултуру

Свакодневне часове физичког неопходно је увести у све основне и средње школе у Србији како би се спречио нежељен физички развој младих, рекао је функционер Српске напредне странке (СНС) Борислав Прелевић.

Прелевић је у Горњем Милановцу разговарао с представницима странке из рудничко-таковског краја и најавио да ће, ако СНС победи на изборима, једно од најважнијих питања бити омладина и спорт, јер од тога зависи будућност земље.

"Млади све више обољевају од деформитета, гојазности и имају равне табане, а то је последица физичке неактивности и због тога ће бити уведени часови физичког васпитања пет дана недељно, јер то ништа не кошта а много помаже деци и омладини", рекао је Прелевић који је председник Савета за спорт и омладину СНС-а.

Прелевић је рекао да је несхватљиво да је на факултетима потпоуно укинуто физичко васпитање и да око 500.000 инвалида у Србији нема услова да се бави спортом, иако им је то непходно.

Од владе ће се тражити већа средства за физичку културу и спорт, што ће се оствартити укидањем бројних агенција за чији се рад издвајају огромна средства које немају никакву функцију и у њима су запослени само партијски кадрови, најавио је Прелевић.

петак, 26. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару