Читај ми!

Угљанин: Нова фаза СДА

Почела је нова, трећа фаза, развоја и деловања Странке демократске акције (СДА) Санџака, изјавио њен лидер Сулејман Угљнин у Новом Пазару. СДА Санџака са своја два гласа у претходном периоду омогућила је формирање проевропске владе и парламентарне већине, истакао Угљанин.

Конгрес Странке демократске акције (СДА) Санџака, на коме је њен лидер Сулејман Угљнин поручио да је почела нова, трећа фаза, развоја и деловања те странке, одржан је у Новом Пазару.

Угљанин је рекао да је СДА Санџака странка од свог оснивања парламентарна странка континуитета на локалном и републичком нивоу, а у два мандата и на савезном, односно на нивоу Државе заједнице Србије и Црне Горе.

Лидер СДА Санџака је поручио да конгрес те странке представља почетак "нове епохе" у животу грађана Санџака и Србије, а посебно добијањем кандидатуре Србије за чланство у Европској унији.

Конгрес се, према његовим речима, догађа у време када је постало извесно остварање свих програмских циљева СДА Санџака, од људских и мањинских права до равномерног развоја Србије, као и остваривања економског развоја Санџака као модерне прекограничне регије и туристичке дестинације, што ће се догодити изградњом ауто пута Београд-Бар.

Угљанин је подсетио да је СДА Санџака са своја два гласа у претходном периоду омогућила формирање проевропске владе и проевропске парламентарне већине, као и да су са та два гласа донети и сви проевропски закони у српском парламенту.

"Сада имамо нову фазу којом се остварује наша визија крунисана додељивањем статуса кандидата Србији за чланство у Европској унији", рекао је Угљанин који је најавио отварање канцеларије Санџака у Бриселу, 10. априла.

Говорећи о програмским циљевима СДА Санџака, Угљанин је посебно указао на прекограничну сарадњу и сарадњу са Републиком Турском, истакавши да су Бошњаци "мост" у добрим односима Србије и Турске.

Он је указао и да се добијањем кандидатуре Србији отварају могућности коришћења предприступних фондова за регије, градове, али појединце у свим областима производње.

Делегате конгреса СДА Санџака подравио је потпредседник Демократске странке Душан Петровић. Он је пренео, како је рекао, искрен и топао поздрав председничког кандидата ДС-а Бориса Тадића.

Петровић је казао да ДС и СДА имају исти циљ, а то је да сви у Србији убудуће живе боље.

До остварења тог циља, према његовим речима, може се доћи тако што ће Србија, што је пре могуће, постати и формално део Европе, односно ући у ЕУ.

"То је наш заједнички циљ. Ми можемо да будемо на заједничким изборним листима, да идемо једни поред других, али оно што желим да вам поручим јесте да Демократска странка не заборавља своје пријатеље", рекао је Петровић.

Уверен у победу ДС-а и СДА на предстојећим изборима, он је додао и да ће, као и у протекле четири године, две странке заједно радити на изградњи модерне базе у Србији која ће свим породицама омогућити бољи живот.

Конгресу су, пред представника власти, присуствали представници Исламске заједнице Србије и дипломатског кора. Делегате је поздравио и изасланик турског премијера Ердогана.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару