Читај ми!

Љајић: Запошљавање приоритет

Обезбеђивање посла и спречавање масовних отпуштања је приоритет, а неопходно је и да Борис Тадић буде и у наредном мандату председник Србије, рекао лидер СДПС-а Расим Љајић.

Лидер Социјалдемократске партије Србије (СДПС) Расим Љајић изјавио је данас да је план и приоритет те странке да спречи масовна отпуштања радника и грађанима обезбеди посао, што је, како је рекао, највеће државно питање у овом тренутку.

Он је рекао да је неопходно и потребно да лидер Демократске странке Борис Тадић буде председник Србије и у наредном мандату, јер је, како је истакао, земљи потребан председник који ће бити поштован и на Истоку и на Западу и који ће моћи да уједини Србију око основних државних интереса.

Љајић је на предизборном скупу те странке у Лазаревцу поручио да је основни приоритет да се економија подигне на ноге, привуку стране инвестиције и помогну домаћи привредници.

"Наш посао јесте и да заштитимо и помажемо оне који су најугроженији и најсиромашнији. Спречићемо 'реформе на нож', које ће значити масовно отпуштање са посла", рекао је Љајић.

Према његовим речима, реформе треба да створе пут за отварање нових радних места и да управа и цео систем буду ефикаснији.

Љајић, чија странка излази на предстојеће изборе на листи "За бољи живот - Борис Тадић", рекао је да није најважније да се дође до цифре од 126 посланика, већ да је много важније ко су људи који ће седети у будућој влади.

Љајић је рекао да нико не бежи од великих политичких тема, као што су ЕУ, Косово и Метохија и друга важна државна питања, која будућа влада треба да решава.

"Убрзање наших реформи значи и успешније приближавање ЕУ. Ми не идеализујемо ЕУ и реални смо у томе што тамо хоћемо, јер је тамо боље. То је наш интерес", рекао је Љајић.

Он је додао и да је економска криза показала да би многе земље, да није ЕУ, банкротирале, као и да је чињеница да ниједна земља чланица те уније није изразила жељу да из ње изађе.

"Ми морамо да наставимо нашу дипломатску и политичку борбу да убрзамо пут земље ка ЕУ и наставимо борбу за очување интегритета земље, ма колико та борба била тешка", поручио је Љајић.

"Хоћемо да створимо стабилну и јаку Србију и морамо да створимо такву државу да бисмо могли да се боримо за све циљеве и интересе ове земље. Суштина и спољне политике треба да буде та да ради у функцији нашег економског, привредног и сваког другог јачања", навео је Љајић.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару