Читај ми!

Тадић: Почиње изградња аутопута од Чачка

Аутопут од Чачка до Пожеге биће завршен за две до три године и он ће допринети даљем развоју тог краја, рекао лидер ДС-а Борис Тадић. После Пожеге биће настављена градња путева брзог пута који ће касније прећи у аутопут према Ужицу и другим смеровима, најавио Тадић.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке (ДС) Борис Тадић изјавио је данас да ће аутопут од Чачка до Пожеге бити завршен за две до три године и да ће допринети даљем развоју овог краја.

У Пожеги, где је поводом Дана општине присуствовао отварању реконструисаног централног градског трга, Тадић је поручио да је економија најважнија ствар те да ниједна држава данас не може сама да реши све проблеме.

Тадић је додао да је Србија данас много боља земља, земља којој нико више не прети, у којој се изборне радње обављају у мирном окружењу, што није био случај пре четири године.

Има још пуно тога што морамо да завршимо, поручио је Тадић и рекао да има добру вест за грађане Пожеге, а то је да почиње изградња аутопута од Чачка.

"Сваки дан у протекле четири године радили смо на том пројекту. Верујем да само за три године можемо да урадимо тај аутопут, који ће променити стање у том крају", поручио је Тадић.

Тадић је објаснио да ће након Пожеге бити настављена градња путева брзог пута који ће касније прећи у аутопут према Ужицу и другим смеровима, а гаранције да ће тај посао бити обављен су у протекле четири године када су изграђена три, како је рекао, спектакуларна моста, 180 километара аутопута...

"То све указује да је могуће да у наредне две до три године буде изграђен аутопут у овом крају, а тај пут ће отворити могућности за нове инвестиције", додао је Тадић.

Реконструисани трг у центру Пожеге отворио је данас председник општине Милован Мићовић, а Тадић је поручио да је велика ствар обновити нешто што је урадио Милош формирајући град на овом месту пре 180 година.

"Тргови представљају место окупљања, демократије и размене идеја. Овај трг представља визију будућности која успоставља везу са нашим прецима", објаснио је он.

Мићовић је на тргу у центру Пожеге рекао да је "општинска власт била храбра да уђе у ову инвестицију, јер се указала прилика и желела је то да искористи". Поред Министарства за државну управу и државну самоуправу, највећи део средства дала је Влада Србије, на чему се Мићовић посебно захвалио.

Свечаном отварању градског трга присуствовао је и министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић, чије је Министарство помогло финансијски реконструкцију, која је трајала 10 месеци.

Тадић је посетио и Чачак, где је после разговора са радницама у предузећу "Десерт Зорица", рекао да је могуће да људи у једном тешком тренутку на себе преузму ризик, да могу да направе предузеће које потом може годинама да функционише, као у Италији где такве фирме постоје по стотину година и мотор су италијанске економије.

"Жене заслужују свако поштовање државе, јер су на себе преузеле ризике одржавања породица, и запошљавања многих људи. Добро је што имате удружење, јер браните интересе наших грађанки које су угрожене у условима кризе", истакао је том приликом Тадић.

Пајтић о Николићу

Потпредседник демократа Бојан Пајтић рекао је да је лидер те странке Борис Тадић једини кандидат за новог шефа државе који може да обезбеди стабилан и сигуран развој земље, повећање инвестиција и наставак европских интеграција.

Пајтић је на конференцији за новинаре истакао да кандидат напредњака за будућег председника државе Томислав Николић "свакако то не може да обезбеди", јер је, поред осталог, приликом сваког суочавања са проблемом "падао у постељу и штрајковао глађу или говорио о оставци".

"Србији треба лидер који ће бити стабилан, предвидив, уравнотежен и који ће се са сваким проблемом озбиљно суочавати", истакао је Пајтић и додао да се у Николића не може имати поверења и зато што је, кад је дошло до проблема на Косову, "говорио 1. фебруара да Србија треба да мобилише војску и обави маневре на административној линији".

Кандидат за посланика изборне листе и члан Главног одбора ДС-а Вук Јеремић рекао је да је "илузија да постоје два избора, локални и државни, постоји само један избор, а то је листа "Избор за бољи живот - Борис Тадић".

Јеремић је оценио да је листа "Избор за бољи живот - Борис Тадић" пут који земљу "отвара и зближава са светом" и води напретку. Додао је да је актуелна власт дефинисала државне и националне интересе и "црвене линије преко којих не смемо да пређемо".

петак, 26. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару