Читај ми!

Јовановић: За преокрет су потребни сви

Сви који на изборима 6. маја освоје довољан број гласова да пређу цензус, морају да се договоре око приоритетних послова, изјавио на предизборном скупу у Краљеву Чедомир Јовановић.

Носилац листе коалиције "Преокрет" и њен кандидат за председника Србије Чедомир Јовановић изјавио је на предизборном скупу у Краљеву да сви који на изборима 6. маја освоје довољан број гласова да пређу цензус, морају да се договоре око приоритетних послова.

Јовановић је истакао да су избори борба идеја, планова и програма, а не плашење грађана неким другим политичарем који би могао да дође на власт.

"Човеку су потребне и лева и десна рука. Ми смо различити, са разликама треба да живимо и драго ми је што сам се малопре поздравио са људима из партије Томислава Николића, јер они само другачије мисле од нас", рекао је лидер Либерално-демократске партије на Тргу српских ратника.

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић је рекао да док једни желе европску Србију на дотрајалим темељима, а други кажу да је Европска унија непријатељ, дотле "Преокрет" жели европску Србију на новим темељима.

Драшковић, чија је партија на листи "Преокрет", сматра да је логичка бесмислица да било која политика може бити политички неутрална и оценио да су грађани Србије очајни и огорчени.

"Ако на овим изборима велики број људи буде размишљао, а не навијао, онда ћемо успети да пробудимо изгубљену наду", сматра Драшковић.

Он је рекао да сада и Европска унија тражи отварања тајних досијеа комунистичке полиције и да ће се у Србији то догодити тек под притиском.

Председник странке "Богата Србија" Захарије Трнавчевић је обећао да ће ако коалиција "Преокрет" уђе у владу, пољопривреда бити на врху приоритета, да ће одмах бити донета стратегију аграра, аграрни буџет неколико пута увећан и обновљене задруге.

Иначе, кандидатуру лидера Либерално демократске партије Чедомира Јовановића за председника Србије потписима су подржали многи истакнути појединци и личности из јавног живота, саопштено је данас из те странке.

Јовановићеву кандидатуру, између осталих су подржали, историчарка Латинка Перовић, глумац Бора Тодоровић, редитељ Пуриша Ђорђевић, директорка Центра за културну деконтаминацију Борка Павићевић, књижевници Видосав Стевановић и Светислав Басара.

Своје потписе подршке кандидатури лидера ЛДП-а за председника Србије дали су и музичар Влада Дивљан, редитељи Горан Марковић и Бобан Скерлић, карикатуриста Предраг Кораксић - Коракс и писац и некадашњи амбасадор Србије Драган Великић.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару