Динкић: Обуздати бахату бирократију

Нова влада после избора 6. маја мора да обузда и смањи бирократију, а то може да уради само јак премијер и озбиљан министар финансија, рекао лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић рекао је у Беочину да нова влада после избора 6. маја мора да обузда и смањи бирократију, а да то може да уради само јак премијер и озбиљан министар финансија.

"За последњих шест година, у периоду када је друга странка преузела одговорност за јавне финансије у Србији, никада није било ни више намета на леђима привреде и ни веће бахатости администрације на свим нивоима, као да привреда постоји због државе, а не обрнуто", рекао је Динкић.

Европска интеграција добра за Србију али Европа неће решавати проблеме у Србији него то треба да уради српска влада, рекао је лидер УРС-а.

Динкић је изразио уверење да ће грађани на предстојећим изборима гласати за озбиљне и јаке људе способне да уведу ред у држави, а не да се заклањају иза Европе.

"Да ли ће Европа да нам помогне да смањимо парафискалне намете којих има 258 у Србији? Огроман број намета у нашој привреди, а ми се питамо зашто привреда не ради боље. Европа неће да нам укине намете, јер је потребно да наша, српска влада укине парафискалне намете Србији", поручио је Динкић.

"Дванаест уплатница за регистрацију аутомобила потребно је зато што МУП узима паре, зато што општина узима паре, зато што сви узимају паре, а грађани само плаћају", рекао је Динкић.

Станковић почео кампању

Кандидат Уједињених региона Србије за председника Србије Зоран Станковић посетом Владичином Хану, свом родном месту, почео је изборну кампању, саопштио је УРС.

Станковић је најпре посетио своје родно село Теговиште - Момин камен, где је разговарао са породицом и мештанима о својој кандидатури за председника Србије, а потом село Џеп где је обишао основну школу коју је похађао, а окупљеним грађанима обратио се на тргу у Владичином Хану.

"Дошао сам у Владичин Хан да пре свега мајци која живи у Момином камену у селу Теговиште кажем зашто сам прихватио кандидатуру за председника Србије. Председник државе има велике обавезе, али председник државе мора да представља земљу и у земљи и у иностранству", рекао је он окупљеним грађанима.

Станковић је навео да је председник државе тај који ће потписивати законе који се доносе у скупштини, а да оне који нису добри за народ мора да врати поново у процедуру.

"Али, економију води Влада. Морамо да знамо тачно ко је за шта одговоран и да у овој држави коначно уведемо ред и да се зна ко за шта одговара и ко шта ради", казао је Станковић.

петак, 26. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару