Читај ми!

Дулић уверен у победу ДС-а и Тадића

Демократска странка ће 6. маја сигурно победити на свим нивоима, рекао Члан председништва ДС-а Оливер Дулић члан председништва те странке Оливер Дулић. Главни политички опоненти - СНС нису довољно стручни, одважни и храбри да се суоче са изазовима који Србију, рекао Дулић.

Члан председништва ДС-а Оливер Дулић каже да је уверен у победу демократа на свим нивоима 6. маја, јер њихови главни политички опоненти - СНС нису довољно стручни, одважни и храбри да се суоче са економским, политичким и спољнополитичким изазовима који Србију чекају и да је изведу на пут пуноправног чланства у ЕУ. 

Дулић је рекао да такви људи не заслужују поверење грађана и да је из свих наведених разлога уверен да ће ДС и коалиција окупљена око листе "Избор за бољи живот - Борис Тадић" тријумфовати на свим нивоима.

"Не сумњам уопште да ће Борис Тадић однети убедљиву победу над својим ривалом Томиславом Николићем, то је на крају крајева урадио довољно пута до сада", поручио је Дулић, који у потпуности искључио могућност велике колације ДС-а и СНС-а.

"Она једноставно није могућа, а ни неопходна. Нити ми желимо са њима, нити они желе са нама. При том, сигуран сам да они неће бити у прилици да уопште себи постављају такву дилему, јер ће наставити да буду опозиција", уверен је Дулић.

Дулић сматра да ће демократе већ 6. маја увече бити у могућности да позову своје потенцијалне коалиционе партнере и договоре нову владу, чиме ће бити омогућено брзо формирање инситуција и нормално функционисање државе.

Он није желео да прецизира да ли је реалније да се у следећој влади, уколико демократе буду њен стожер, нађу УРС или ЛДП и Преокрет, будући да анкете показују да ће једна од те две странке бити "недостајући фактор".

Дулић је поновио да је сигуран да ће влада бити брзо формирана и да ће у њој учествовати они партнери који деле вредности на којима инсистира ДС.

На питање да ли ће демократе, уколико буду фомирале следећу владу делегирати и њеног премијера, Дулић је одговорио да ДС у својим редовима има велики број "стручних, честитих и спрособних људи који могу да воде владу", али да ће коначна одлука бити донета када за то дође време.

Указујући да ће следећу владу сачекати болне и тешке реформе у свим областима, као и наставак решавања косовског питања, Дулић је нагласио да су демократе и до сада показале да су дорасле том озбиљном задатку.

Како је рекао, политичка опција која је водила ову земљу последње четири године успела је да, "поред свих недаћа економске кризе и недовршеног процеса транзиције и великих кашњења у процесу евроинтеграција која је оставила Коштуницина влада" одржи елементарну стабилност, социјану сигурност за најугроженије и да обезбеди суштинске реформе.

"Имали смо велике резултате у многи обласима, обезбедили сигурност и безбедност за своје грађане, криминалци су данас у затворима, сектор инфраструктуре је реформисан, гради се готово у сваком граду", навео је Дулић.

Дулић је рекао да без обзира на перцепцију коју опозиција покушава да креира да је влада донела земљи комплетну катастрофу, суштину свих проблема представља економска криза.

"Ми смо једина влада у Европи која је за време кризе побољшала кредитни рејтинг, повећала пензије и није подизала ПДВ. А успела је да сачува макроекономску стабилност и елементарну социјалну сигурност за своје грађане. То је велико достигнуће", закључио је Дулић.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару