Читај ми!

Коштуница: Србија је на губитку од 2008.

Политика војне и политичке неутралности земље, за коју се залаже ДСС, активнија је од актуелне, јер подразумева сарадњу са свим земљама, а не искључиво са ЕУ, изјавио Војислав Коштуница.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је данас да је политика о војној и политичкој неутралности земље, за коју се залаже његова странка, активнија од актуелне, јер подразумева сарадњу са свим земљама, а не искључиво са Европском унијом.

"Србија је од 2008. године на губитку, територијалном, матерјалном, политичком, економском и моралном. Став о политичкој неутралности, који подразумева сарадњу са свима, али не на своју штету, потпуно је разуман. То није пасивна политика, већ активна и реална, активнија него кад се вежете за један савез", рекао је Коштуница у Студентском културном центру у Београду.

Према речима лидера ДСС-а, кандидатура за чланство у ЕУ је мамац, јер се од земље кандидата тражи да заврши неке ствари у својој земљи, које су, како је рекао, на њену штету.

"На нама је да учинимо да тај процес зауставимо. Све анкете показују да су у мањини они који су за чланство Србије у ЕУ", навео је он. Коштуница је рекао и да онај ко се у Србији дрзне да мења политику "Запад Истоку, Исток Западу" чини нешто потпуно неприродно.

Лидер ДСС-а је у књижари "Делфи" у СКЦ-у представио своју књигу "Зашто Србија, а не Европска унија" поводом Дана студената. Он је том приликом, одговарајући на питање студента, рекао и да Косово није изгубљено јер, како је истакао, од Србије се тражи да га се одрекне што значи да није изгубљено.

Коштуница је навео и да су сви на неки начин учествовали у заступању става да је интерес Србије да буде део ЕУ, али да се то променило, кад се, како је оценио променио однос ЕУ према Србији, а не обрнуто.

"Моје прво реаговање у том смислу је било кад сам схватио да је политика 'Европа нема алтернативу' заправо догма, која ме подсетила на једну ранију догму о томе да комунизам нема алтернативу", додао је он.

Потпредседник ДСС-а Александар Поповић је истакао да Србија више нема права на грешке и да треба јасно да дефинише свој пут.

"Нико у србији, укључујући и оне који кажу да ЕУ нема алтернативу, не може да каже где ће тај савез бити за пет година и по којој цени и кад ће Србија ући у њега", додао је Поповић.

петак, 26. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару