Читај ми!

Регионална хроника 4. април

Основни циљ политичког деловања АСНС-а је да се чује аутентични глас радника у Парламенту”, истакла председница АСНС-а, Ранка Савић у Крагујевцу. Чланови градског одбора ДСС-а у Врању, на конференцији за новинаре, истакли да су приоритет уређење улица и решење проблема са канализацијом, а кандидати листе "Избори за бољи живот-Борис Тадић" у Чачку ће се залагати за унапређење положаја грађана, решавање здравствене заштите и положаја младих.

Крагујевац: АСНС-"Преокрет" заједно за промене

"Увек када је радницима тешко Асоцијација слободних и независних синдиката укључује се у политички живот земље како би непосредно решавали егистенцијалне проблеме", речено је у  Крагујевцу у оквиру предизборне кампање коалиције "Преокрет", на чијој су листи чланови тог синдиката.

Синдикати у Парламенту неће изневерити раднике. Основни циљ политичког деловања АСНС-а да се чује аутентични глас радника у Парламенту", истакла је председница АСНС-а, Ранка Савић.

Асоцијација слободних и независних синдиката очекује да ће на тај начин са партијама из коалиције "Преокрет" извршити корените промене.

Врање: ДСС-приоритет уређење града

Испред Медицинске школе у Врању чланови градског одбора ДСС-а одржали су конференцију за новинаре.

"То је средња Медицинска школа која је грађена од 2004. до 2008. године, када је премијер био доктор Војислав Коштуница. Издвојено је 500 милиона динара", каже Дејан Станојевић, председник градског одбора ДСС-а.

ДСС планира да покрије Коштанин базен и заврши изградњу започетог Хируршког блока. Они тврде да град личи на неуређено двориште, па ће прво решавати проблеме са улицама и канализацијом.

Чачак: "Избори за бољи живот-Борис Тадић" за бољи живот грађана

Кандидати листе "Избор за бољи живот-Борис Тадић" у Чачку, у једном од највећих градских насеља, представили су предизборни програм на локалном нивоу. Циљ је унапређење положаја грађана, решавање здравствене заштите и положаја младих.

"Млади људи више не смеју да буду проблем у овом граду, да масовно одлазе, једноставно морају да буду у самом процесу одлучивања", каже Иван Старчевић, кандидат листе "Избор за бољи живот- Борис Тадић".

У насељу Љубић кеј, из ове коалиције указали су и на еколошке проблеме канала за наводњавање који се код бедема улива у Западну Мораву.

Ужице: Градски одбор УРС- ускладити локални буџет са републичким

Уочи сутрашње скупштинске седнице у Ужицу, ове године, градски одбор  Уједињених региона Србије, упозорава одговорне у градској власти да је задњи час да се усклади локални буџет са републичким, на чији несклад су, како тврде, упозоравали још при доношењу градског буџета, децембра прошле године.

"Око 430.000 евра градске власти планирају да потроше у наредном  периоду и поред тога што тај износ никада неће стићи из Републике у локалну касу", каже Бранислав Митровић, председник ГО УРС и народни посланик.

Покривање потрошеног води ка новом кредиту, што се може избећи ребалансом буџета, који, ако не сутра, већ на наредној седници мора бити на дневном реду, кажу у ужичком одбору Уједињених региона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару