Читај ми!

Љајић: Идеја о федерализацији погубна

Идеја о федерализацији Србије, коју су покренуле поједине мање странке и невладине организације, је опасна, погубна и нерелана, доноси нове поделе и уноси раздор међу грађане, рекао у Алибунару лидер СДПС-а Расим Љајић.

Лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић изјавио је у Алибунару да је идеја о федерализацији Србије, коју су покренуле поједине мање странке и невладине организације, опасна, погубна и нерелана, да доноси нове поделе и уноси раздор међу грађане Србије који једва спајају крај с крајем.

"Окупили су се неки и кажу Србија треба да се редефинише и постане Савезна Република Србија, да се Србија федерализује, замислите какаве су то глупости, какве су то идеје које нас воде у деведесете. То је нерелана, штетна и неостварива идеја која само уноси додатни рездор у ситуаији у којој људи једва спајају крај са крајем", рекао је Љајић на трибини СДПС-а у Алибунару, где ће та странка самостално наступити на локланим изборима.

Он је поручио да је таква идеја, пласирана у предизборно време, пука манипулација "тешким материјалним стањем наших прородица, којима се нуди спас у нечему што се никада неће догдити".

"Стање у коме се Србија налази је тешко. Потребно је отоворити очи, засукати рукаве и ухватити се у коштац са тешким проблемима. Србију из кризе неће извадити федерализација, као што то не би учинила ни велика Србија, већ искључиво памет, млади и нови људи, коришћење свих ресурса које земља има, рад, одговорност и штедња", поручио је Љајић.

"То Србији данас треба, а не федерализација, не празне бајке и приче, требају нам да се вратимо себи, повратимо самопоуздање и нижемо успехе", рекао је Љајић. Он је истако да у Србији постоје две врсте политиканата - они који се баве прошлошћу и други који се баве нералном будућношћу.

"Ови први причају шта је било пре 100, 200, 300 година и из те историје изваличе оно што им одговара. Ту нема дебате, релане политике ни реланог живота, већ мистике и метафизике. Ови други су исти, али су још опаснији, јер причају о стварима које се неће десити, које су нералне, али које доносе нове поделе и које су конфликтне по природу", рекао је Љајић сврставајући поборнике федерализације у ту другу групу.

Лидер СДПС-а је поновио да је програм те странке једноставан и да укључује економију, стварање уређене државе, борбу против корупције и криминала, заштиту радника и најугрженијих категорија становништва, као и улагање у људске ресурсе.

"То је идеја која Србију може да извуче из ове кризе. Не одмах, не 7. маја, јер нас тада чекају тешке одлуке и обавеза да брзо формирамо владу како би се она ухватила у коштац с проблемима. Али, очекујем да ми будемо активни и значајан део будуће власти и овде у Алибунару и у Србији да бисмо то могли да изведемо", поручио је Љајић.

субота, 27. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару