Читај ми!

УРС: Једнаке шансе за све

Уједињени региони Србије желе да грађани сваког града у сваком региону државе имају исте шансе, рекао је Млађан Динкић на предизборној конвенцији у Краљеву. Влајко Сенић изјавио је да ће та странка тражити да Скупштина донесе закон о департизацији и професионализацији јавних предузећа.

Један од највећих проблема Србије је централизација и Уједињени региони Србије (УРС) то желе то да промене тако да грађани сваког града у сваком региону државе имају исте шансе, рекао је председник УРС-а Млађан Динкић на предизборној конвенцији у Краљеву.

"Како да имамо Србију срећних људи ако сви млади одлазе у Београд? Само три одсто младих Краљевчана се овде врати са студија у Београду и то морамо да променимо", рекао је Динкић.

У пуној краљевачкој Хали спортова, он је оценио да је централистички систем од градова направио паланке.

Динкић је истакао да су "за разлику од другох странака" на листи посланичких кандидата УРС-а четири петине кандидати из унутрашњости. Председник УРС-а је нагласио да Краљевчани морају да буду агилнији у својим захтевима према држави да се ка овом делу Србије направи аутопут, јер је без тог услова тешко привући квалитетне стране инвеститоре.

О значају изградње аутопута од Појата до Прељине говорила је и чланица Председништва УРС-а Верица Калановић која је рекла да ће Краљево праву шансу за развој добити тек изградњом Моравског коридора.

Она је оценила да аутопутеви цртају путеве инвестиција, нових послова, већих плата и останка младих људи у градовима.

"Често сам о томе говорила на седницама владе, али кажу ми да нема пара. Има пара за Железару, 'Галенику', Јат, а кад ми дођемо на ред, нема пара", истакла је Калановићева.

На конвенцији УРС-а представљен је кандидат ове странке за градоначелника Краљева Јован Нешовић, као и 70 кандидата за одборнике у Градској Скупштини.

Усвојити закон о департизацији 

Члан Председништва УРС-а Влајко Сенић изјавио је да ће та странка тражити да Скупштина Србије на истој седници на којој ће усвојити закон о укидању ПДВ-а на опрему за бебе, донесе и закон о департизацији и професионализацији јавних предузећа.

"Јединствена је прилика да на истој седници све политичке странке, акламацијом, усвоје закон о департизацији јавних предузећа и о њиховој професионализацији, јер је то до сада била једна од кључних тема у предизборној кампањи", рекао је Сенић агенцији Бета.

Он је рекао да ће ускоро бити одржана седница парламента посвећена укидању ПДВ-а на опрему за бебе и да ће то бити прилика свима да оно што причају у кампањи "преточе у конкретна дела".

"Ми ћемо на сутрашњим консултацијама у парламенту инсистирати да се на истој седници на дневни ред стави закон о професионализацији и департизацији јавних предузећа и да се уз подршку свих политичких странака и тај закон усвоји у склопу саме изборне кампање", рекао је Сенић.

субота, 27. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару