Читај ми!

СНС за изборе на свим нивоима

СНС жели одржавање избора на свим нивоима, рекао лидер напредњака Томислав Николић, који верује да ће 6. маја бити одржани и председнички избори. Напредњаци ће инсистирати на ревизији спорних приватизација, саопштено из те странке.

Лидер коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић изјавио је у Свилајнцу да верује да ће 6. маја бити одржани и председнички избори.

Очекујем да Борис Тадић данас или сутра донесе одлуку о председничким изборима, рекао је Николић и додао да СНС "жели одржавање избора на свим нивоима".

Председник СНС-а сматра да са становишта дужине мандата, спајање избора није добар потез, "али са становишта рационалности јесте".

Обраћајући се грађанима Свилајнца, Николић је рекао да опозиција може да даје обећања, али да власт мора да поднесе извештај.

"Нисам задовољан кад неко од њих каже да неће више да краде и да лаже. Е, па и нећеш, јер више нећеш бити на власти", поручио је Николић.

Лидер напредњака је навео да до уласка у Европску унију треба живети и радити, због чега Србија треба да обнавља стара пријатељства и да омогући да преко ње тече економска сарадња Русије са земљама ЕУ.

Николић се у Ресавици заложио да Јавно предузеће за експлоатацију угља у Ресавици остане у државном власништву и рекао да убудуће 51 одсто свега што је било у државном власништву треба да остане српско.

"Опекли смо се када смо странцима дали власништво над многим фирмама, сад више нема ни тих фирми, а ни тих странаца. Покупили су кајмак, затворили фабрике и отишли даље код других слепаца, који траже такве странце. Ми ћемо сада морати да радимо потпуно другачије", рекао је Николић у обраћању становницима Ресавице.

Лидер напредњака је додао је да о томе шта се продаје одлучује само политичка елита. Говорећи о потреби деполитизације Србије, Николић је рекао да власт није искрена када каже да се залаже за то.

"Ако остану на власти, ово ће бити најгора политичка држава у којој само политичка елита добро живи", рекао је Николић.

Лидер коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић позвао је у Јагодини бираче да се на изборима поделе у две колоне - на задовољне и огорчене.

"У једној нека буду ови који су задовољни, а на другој страни смо ми који смо огорчени, незадовољни, који не можемо да гледамо празне фабрике, опустеле њиве, ми који гледамо како нас лажу на телевизији да нам је добро. Ми морамо да изађемо на изборе и да променимо власт", рекао је Николић на предизборном скупу у центру Јагодине.

"Ја хоћу такву уређену државу, хоћу њихове инвестиције и пројекте, хоћу да сарадјујем са ЕУ, а то је од данас осам до десет година. Дотле треба да се живи, и ми морамо да обезбедимо живот сутра, а не када уђемо у Европску унију", казао је Николић.

СНС: Политика ДС-а отерала инвеститоре

Функционерка СНС-а Јоргованка Табаковић рекла је да Демократска странка није компетентна да говори о економији, јер је политика ДС отерала инвестиције из Србије и оставила грађане без посла.

"Резултат владавине ДС је Србија у којој су једино системска корупција и привилегије политичке елите у процвату, Србија која остаје без будућности јер млади беже из ње у потрази за бољим животом, док власт државну касу сматра својом сопственом", рекла је Табаковићева, реагујући на изјаву функционера ДС-а Горана Радосављевића да је нереално обећање СНС-а да ће обезбедити 100 милијарди евра за инвестиције.

Према речима Јоргованке Табаковић, план за инвестиције од 100 милијарди евра односи се на период од десет година, а СНС ће, да би се то остварило, претходно створити повољан пословни амбијент за привлачење инвестиција.

"Отворићемо Канцеларију за брзе одговоре, донети нови Закон о јавним набавкама, реализовати пројекат пловног пута Морава-Вардар, смањити гломазну бирократију и укинути непотребне агенције, дирекције и савете", навела је Табаковићева.

Напредњаци за нови закон о заштити пацијената

Заменик председника СНС-а и кандидат за градоначелника Београда Александар Вучић изјавио је да се срж проблема у здравству налази у политичкој бирократији и Министарству здравља.

"Глава свих проблема налази се у Немањиној улици у Минстарству здравља, али и код оних политички постављених директора, зато што је код нас политичка бирократија та која доноси све кључне и суштинске одлуке" рекао је Вучић испред Клиничког центра Србије.

Вучић је истакао да ће та странка одмах по формирању парламентарне већине донети закон о заштити права пацијената. Према његовим речима, нису лекари ти који су одговорни за врсту корупције како и на који начин се плаћају антибиотици и цитостатици и за велике набавке већ они који доносе одлуку о томе.

Александар Вучић је навео пример куповине велике количине антибиотика од више десетина хиљада евра, са клаузулом да се та цифра уколико се не исплати у року од шест месеци увећа и четири пута, рекавши да се стално дешава да се исплате врше управо по истеку тих шест месеци.

Вучић је додао да ће ускоро и показати папире и доказе за те тврдње.

Заменик председника СНС је рекао да закон о заштити пацијената постоји у свим европским земљама, "а недавно је донет чак и у Албанији и не постоји данас само у савременој Србији" и навео да би се тим законом свим незадовољним пацијентима омогућило да на најбржи могући начин добију заштиту својих права.

Како је навео, нови закон о јавним набавкама који предлаже СНС уштедео би на годишњем нивоу око 600 милиона евра од којих би највећи део отишао у пољопривреду и прерадјивачку индустрију и добар део у здравство.

Вучић је навео и да напредњаци имају "Белу књигу" - програм за здравство на око 1.200 страница којим је представљено како и на који начин унапредити здравство и здравствену заштиту.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару