Читај ми!

Тадић: Посао за све који желе да раде

Председник ДС Борис Тадић поручио на предизборном скупу у Белој Паланци да не жели грађанима да обећава куле и градове, али да се обавезује да ће наставити да буде амбасадор српске привреде како би свако у Србији ко жели да ради добио посао.

На предизборном скупу листе "Избор за бољи живот" у Белој Паланци председник Демократске странке Борис Тадић поручио је да не жели грађанима да обећава куле и градове, али да се обавезује да ће наставити да буде амбасадор српске привреде како би свако у Србији ко жели да ради добио посао.

"Ви бирате - ако изаберете да идемо даље овим путем, ја сам ту. Увек ћу да дођем да се погледамо у очи. Немојте да започето прекинемо, да не бисмо оставили Србију као незавршену кућу", рекао је Тадић обраћајући се грађанима у центру Беле Паланке.

У општини у којој према статистикама има око 2.500 незапослених, Тадић је истакао да се више не сме дозволити да они који не желе да раде, а нуди им се посао буду социјални случајеви, али да је обавеза државе да свакоме ко жели да ради обебеди посао.

Позвавши грађане да се на предстојећим изборима определе за наставак пута ка ЕУ, Тадић је објаснио да је то једини пут који нуди извесност и да би сваки други избор значио да Србија остаје незавршена кућа.

"Уверен сам да је то најсигурнији избор, не смемо да променимо пут корачања ка ЕУ. И ЕУ има пробеме, али је то простор где ће се најбоље живети на планети Земљи у наредних 40 година. Зато предлажем да наставимо да идемо ка звездама ЕУ", поручио је Тадић.

Наредна Влада Србије, како је рекао, мора да буде што пре формирана и да донесе нове мере које ће бити у континуитету са последњим мерама садашње владе како би страни инвеститори наставили да улажу у Србију.

"Седење код куће и причање о вечној неутралности и националном поносу је бесплодно јер нема поноса без радних места", рекао је Тадић, и додао да ће учинити све како би и у општину Бела Паланка довео једног великог страног инвеститора.

Политички искорак за Србију 

Тадић је рекао да је стицање статуса кандидата за чланство у ЕУ било велики политички искорак за Србију, и да је сада неопходан континуитет државне политике како би се тај догађај материјализовао и на пољу економије, за шта постоји велика шанса јер интересовање инвеститора за улагање у Србију расте.

"Знам да су многи озлојеђени и љути, али нисмо могли да урадимо све. Урадили смо више него било ко пре нас", истакао је Тадић.

Он је захвалио грађанима који су на скуп у центру Беле Паланке дошли са децом и рекао да му је тим чином указана посебна част и да то схвата као поруку поверења у његову жељу да деци и младима у Србији осигура бољу и просперитетнију будућност.

Као најважније циљеве листе "Избор за бољи живот" Тадић је навео обезбеђивање макроекономске стабилности, подршку малим и средњим предузећима, инвестиције у инфраструктуру и пољопривреду, довођење страних ивеститора и поспешивање наталитета.

На скупу је говорио и председник Општинског одбора ДС Бела Паланка Горан Миљковић који је навео да је у тој општини формирана индустријска зона површине 30 хектара, и да је сада потребно да у њој никну предузећа која би младе задржала у овом делу Србије.

Петровић: Пробој на регионално тржиште 

Потпредседник Демократске странке Душан Петровић очекује да ће за неку годину и српске трговинске компаније излазити у земље региона и кренути у освајање тржишта.

Петровић је, приликом обиласка завршних радова на тржном центру "Фортуна" у Аранђеловцу, истакао да је то објекат који заиста испуњава све стандарде савремене трговине.

Потпредсесник ДС-а је истакао да објекат "Фортуне", који ће се простирати на 6.000 метара квадратних, а чије се отварање очекује половином маја, показује да конкуренција постоји у српској трговини у Аранђеловцу.

Он је указао да је нови објекат те трговинске куће значајан не само са аспекта запошљавња 100 становника Аранђеловца, већ и у смислу побољшања туристичког садржаја.

Према његовим речима, као што је добра вест да дисконтни ланац "Лидл" отвара свој први велики трговински објекат у Зрењанину изванредна вест је и да ће у Аранђеловцу бити отворен веома добар и квалитетан трговнски објекат као што је "Фортуна".

Власник трговинског ланца "Фортуна" из Аранђеловца Драган Јовановић навео је да је укупна вредност новоизграђеног објекта пет милиона евра.

Јовановић је прецизирао да су два милиона евра средства из кредита добијеног од Фонда за развој, два милиона евра је кредит Комерцијалне банке, а милион су сопствена средства.

Према његовим речима 3.000 метара квадратних ће заузимати продајни простор, 1.500 метара квадратних је магацински простор, док је 1.500 метара квадратних пратећи садржај.

Председник општине Аранђеловац Влада Гајић реако је да су за локалну самоуправу изузетно значајна нова радна места због чега је доносила разне мере за подстицање инвестиција.

субота, 27. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару