Читај ми!

ДСС: Политика неутралности је реална

Србија треба да остане исток западу и запад истоку, јер на тај начин поштује своју традицију. Политика неутралности није конфронтација са ЕУ и није изолација Србије, поручио Војислав Коштуница на предизборној конвенцији у Лесковцу.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница рекао је у Лесковцу да је политика политичке неутралности земље, коју заступа та странка, реална, остварива и одржива.

Коштуница је, на предизборној конвенцији "За Србију - знаш зашто", рекао да политика "ЕУ нема алтернативу" представља погрешан пут Србије и рекао да наша земља не треба да везује своју судбину нити за један државни савез.

"Србија треба да остане исток западу и запад истоку, јер на тај начин поштује своју традицију. Политика неутралности није конфронтација са ЕУ и није изолација Србије", поручио је Коштуница. Он је рекао да је Србија од потписивања ССП била само на губитку и да је за протекле 2-3 године тај губитак био и политички и материјални и морални.

Лидер ДСС-а рекао је да су све земље пре "чланске карте" за Европску унију добиле "чланску карту" за НАТО, и упитао зашто би наша земља слала младе људе да бране туђе интересе. Коштуница је оценио да су предстојећи избори "бити или не бити" за Србију и позвао грађане да гласају за политику неутралности и за уређену Србију.

Потпредседник ДСС-а Слободан Самарџић је критиковао актуелну власт и њену политику према Косову и Метохији, и оценио да "какав је однос те власти према Косову, такав је и према другим деловима Србије, и према самој Србији".

Функционери ДСС-а, који су говорили на конвенцији, рекли су да резултат наредних избора треба да буде формирање одговорне власти која ће оцувати националне и државне интересе Србије.

Десетогодишњи план развоја Београда

Кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је да програм те странке предвиђа десетогодишње планове развоја комуналне инфраструктуре, водовода, гасификације, топификације и уличног осветљења, који укључују инвестиције у нову мрежу и поправку постојеће.

"Тако ћемо моћи да планирамо све инвестиционе радове, а грађанима ћемо обезбедити равномеран приступ елементарном комуналном систему", рекао је Поповић на пијаци у београдском насељу Сремчица.

Он је истакао да ће грађани моћи да прате све активности, односно да ли су испуњена обећања ДСС-а која су дата пре избора и навео да је њихова намера и да се направи анализа школства и примарне здравствене заштите у Београду.

"Обезбедићемо минималан стандард за све домове здравља да би услуге биле исте у центру града и у свим осталим деловима Београда, додао је Поповић. Према његовим речима, у Сремчици има доста проблема, а циљ деловања ДСС-а је да квалитет живота у свим деловима Београда буде приближно исти.

Носилац листе ДСС-а за општину Чукарица Урош Јанковић је том приликом рекао да је у Сремчици превиђена изградња спортског објекта са базеном у циљу усмеравања деце и омладине на бављење спортом.

субота, 27. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару