Читај ми!

Илић: Спремни смо за председничке изборе

Коалиција "Покренимо Србију" спремна је за председничке изборе, рекао Велимир Илић, који је уверен да ће Томислав Николић однети убедљиву победу.

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да је коалиција "Покренимо Србију" спремна за председничке изборе и изразио уверење да ће лидер те коалиције Томислав Николић однети убедљиву победу ма када они били расписани.

"Борис Тадић је схватио, после свих анкета које је радио, да парламентарне и велики део локалних избора дефинитивно губи и да нема никакве шансе на председничким против Николића", рекао је Илић одговарајући на питања новинара приликом посете Расинском округу.

Илић је рекао да ће Николић, у сваком случају, Тадићу "изаћи на црту" и убедљиво га победити.

Када је реч о изборима на Косову и Метохији, Илић је оценио да уколико не буду одржани, да ће то значити признање Косова као суверене државе.

"Ако на Косову и Метохији не буде парламентарних избора, то значи да ми признајемо да Косово није саставни део Србије и кршимо сопстевни Устав и резолуцију 1244 која је јасно дефинисала да граница нема", навео је Илић.

Лидер НС који је посетио Богдање, Велику Плану и Милатовац критиковао је увоз 9.500 тона кромпира, 700 тона крушака и 6.300 тона купуса, што су, како је рекао, поражавајући подаци за Србију која има 55 одсто обрадиве земље.

Илић је поручио да је једина шанса да се то промени коалиција "Покренимо Србију".

Придобијање гласова младих

Омладина Нове Србије организовала је у центру Београда акцију "Пробуди се" и том приликом позвала грађане, пре свега младе, да на предстојећим изборима гласају за коалицију "Покренимо Србију" окупљену око Српске напредне странке, која, како су рекли, има јасан програм за бољу будућност Србије.

Акцији је присуствовала потпредседница странке Дубравка Филиповски која је рекла да су Србији потребне корените промене.

"Србији је у овом тренутку потребна ефикасна влада и јефтина држава, домаћа банка која ће субвенцијама и јефтиним кредитима подићи привреду, а не да преко Фонда за развој кредите добијају само привилеговани", рекла је Филиповска.

Према њеним речима, Србији је такође потребна нова образовна и просветна политика која ће образованог човека ставити у први план и омогућити да он постане носилац привредног и друштвеног развоја.

"Сматрамо да је Србији потребна реформа образовања у смислу усклађивања потреба радних места са садашњом друштвеном, политичком и образовном ситуацијом", истакла је Филиповска.

Она је навела да Нова Србија предлаже три основна принципа - елитизацију школа и просветног система, враћање ауторитета школама и наставницима, као и обавезно повезивање просвете и економије.

Представник омладине НС-а Петар Дробњаковић рекао је да млади у Србији желе посао и сигурну будућност те да су неопходне корените промене.

субота, 27. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару