Читај ми!

СРС почео изборну кампању

Радикали почели изборну кампању митингом у Новом Саду. Зоран Красић рекао да је интерес Србије да не буде у ЕУ.

Српска радикална странка (СРС) почела је данас изборну кампању за парламентарне изборе 6. маја митингом на Тргу слободе у Новом Саду, одакле су функционери те странке поручили да су предстојећи избори бирање између Србије и Европске уније.

Потпредседник СРС Зоран Красић је рекао да је интерес српског народа да не буде у ЕУ "јер нам ЕУ отима Косову и Метохију".

"Прави интерес српског народа је да на изборима изабере Србију, а не Европску унију", рекао је Красић на скупу радикала.

"Нећемо да будемо део највеће америчке колоније која себе назива Европском унијом. Ово су избори на којима су на једној страни српски радикали, а на другој сви остали који кажу да ЕУ нема алтернативу", рекао је председник градског одбора СРС Нови Сад Ђурађ Јакшић.

Потпредседник СРС Александар Мартиновић је казао да "није прошло ни месец дана од потписивања кандидатуре за чланство у ЕУ, а већ стижу сигнали да би и Војводина требало да се отцепи".

"Чујемо ових дана најаве да ће Србија бити подељена на Војводину и централну Србију и ти предлози долазе одавде. Они који то предлажу не знају да је Војводина увек била српска и не знају да је баш овде у Новом Саду у 18. веку кренуо талас уједињења српског народа", рекао је Мартиновић.

Потпредседник СРС Милорад Мирчић рекао је да је пропадање Србије почело од 2000. године од када су, како је казао, ЕУ и САД уцениле власт да призна самосталност Косова и Метохије.

"Проблеми у Војводини почели су оног тренутка када је усвојен неуставни подзаконски акт који се зове Статут АП Војводине. То је квази Устав који омогућава стварање квази државе Војводине", рекао је Мирчић.

Радикали су пре тога посетили Тител, Жабаљ, Темерин, Бечеј, Србобран, Врбас, Бачки Маглић, Бач, Бачку Паланку, Беочин и Сремске Карловце.

"Једини начин да се Србија спасе од погубног европског пута је да на Ђурђевдан победи коалиција коју ће направити радикали, а то је коалиција јединства српских радикала и народа", рекао је Зоран Красић у разговору са грађанима у Темерину.

Он је, како се наводи у саопштењу СРС, упозорио да ЕУ Србији отима Косово, да је власт задужила Србију за 27 милијарди евра, а да су привреду уништили Међународни монетарни фонд, стране банке и тајкуни.

Функционери СРС-а су у разговору са пољопривредницима на тракторским барикадама на ковиљској петљи нагласили да та странка има конкретан план за опоравак пољопривреде.

"План предвиђа свеобухватне мере, од државних субвенција до смањења ПДВ на средства за производњу, са циљем да се смањи трошак пољопривредне производње и загарантује профит", навео је Красић..

субота, 27. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару