Читај ми!

Не обећавамо бајке, већ сигурну будућност

Председник ДС-а Борис Тадић поручио да не мoже да обећа тренутну благодет, али да може да се обавеже да ће Србија за годину дана кренути снажно напред.

Лидер Демократске странке Борис Тадић поручио је да не може грађанима да обећа тренутну благодет, али да може да се обавеже да ће у року од годину дана Србија поново кренути снажно напред.

"Наш план је једноставан, животан и људски. Ако тај план подржите 6. маја, наставићемо даље. Ако план подржите, уверен сам да ћемо достићи неслућене висине и да ће и посао и инвестиције и сигурност бити на дохват руке", рекао је Тадић на конвенцији листе "Избор за бољи живот-Борис Тадић" у Ресавици, код Алексинца.

Месецима после избора биће неопходно повући тешке мере, укључујући смањење јавне потрошње, како би Србија поново снажно "стала на ноге", истакао је лидер Демократске странке.

Приоритетни циљеве листе "Избор за бољи живот" јесу обезбеђивање макроекономске стабилности, подршка малим и средњим предузећима, инвестиције у инфраструктуру, енергетику и рударство, спречавање одлива мозгова и поспешивање наталитета, рекао је Тадић.

"Предузели смо многе тешке одлуке, предузимаћемо их и у будућности. Стали смо пред људе гледајући их у очи. Морамо да наставимо овим путем, јер је најизвеснији и најсигурнији, јер једини подиже кредибилитет Србије и једини гарантује да Србија постане кључни чинилац на овим просторима", рекао је Тадић.

Подсећајући на речи Зорана Ђинђића да ће Србији, ако стане, бити потребно десет година да се поново покрене, Тадић је рекао да је садашња влада управо чинила све да држава не стане.

"Сачували смо сваки појединачни потенцијал развоја. То је било веома тешко. Погледајте Грчку, Португал, Мађарску, чак и Хрватску, то су земље које су услед кризе пригушиле неки део свог потенцијала, а ми смо све своје потенцијале сачували", објаснио је Тадић.

Одговарајући на критике да садашња Влада Србије није учинила довољно у протекле четири године, Тадић је подсетио да и јабука када се посади тек четврте године даје род.

"Не верујем у државу бруталног либерализма у којој јачи качи, у којој се не помаже грађанима и зато тражим и од вас да преузмете своју судбину у своје руке. Држава која не помаже оне који представљају потенцијал развоја не улаже у своју будућност, а у рударству се налазе неки од највећих потенцијала нашег развоја", поручио је Тадић житељима Ресавице.

Жене у фокусу ДС-а

Потпредседница Демократске странке Јелена Триван поручила је у Ресавици да у наредне четири године жене морају бити у фокусу пажње нове власти и да држава бескомпромисно стоји иза сваке од њих, која преузме иницијативу и бригу за егзистенцију своје породице.

"Реците ми да у наредне четири године нема ниједне незапослене жене, да не ради само она која неће или има превише, да за то време свакој жени дамо шансу, да жене као наши хероји буду у центру пажње", поручила је Триван.

Потребно је да се женама омогући да покрену сопствени бизнис, па у наредне четири године треба да имамо државу која стоји иза сваке која преузима иницијативу, нагласила је поптредседница ДС-а.

На предизборном скупу у рударском месту Ресавица крај Деспотовца, Триван је подсетила да у том месту данас нема назапослених мушкараца, али да је са женама ситуација другачија.

"Колико год је тешко сићи у јаму и зарадити хлеб са девет кора, прави хероји су жене које су вас чекале да одатле изађете", рекла је Триван.

Триван је нагласила да је и сама остала без посла 1999. године, али је то није деморалисало, а као пример је навела жену из Ниша која је остала без посла у 47. години, али је подигла кредит и покренула сопствени бизнис.

"Данас та жена прави колаче за цео Ниш, упошљава друге младе жене и све је то успела јер је иза себе имала државу, која је умела да јој помогне и пружи подршку" изјавила је Триван.

"Тражим да стране инвестиције долазе у сва места у Србији подједнако, да се новац који се даје страним инвеситиротима, даје и домаћим предузетницима, да држава оснује Гарантни фонд, јер жене немају непокретности и имовину неопходну да би добиле кредите", рекла је Триван.

"Чињеница је да је Ресавица пре четири године била у мраку, место попут оног из Петријиног венца, а данас је ту светло, оптимизам, млади људи и 500 нових рудара. Све то је резултат реалне политике одговорних људи, а то је била локална власт коју је водила ДС", истакла је Триван.

"У следеће четири години Србију треба воде најодговорнији и најспособнији, да обезбеде мир за нашу децу, а то ћемо постићи кроз подршку да победи и земљу настави да води Борис Тадић", закључила је Триван.

субота, 27. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару