Читај ми!

УРС: Ново радно место злата вредно

Свако ново радно место у регионима је злата вредно, рекла је чланица Председништва УРС-а Верица Калановић и најавила нову инвестицију компаније Тигар-Мишелин у Пироту.

Сви делови Србије морају имати једнаке шансе, а свако ново радно место у регионима је злата вредно, рекла је чланица Председништва Уједињених региона Србије Верица Калановић, после састанка са менаџментом компаније Тигар-Мишелин.

Калановићева је најавила нову инвестицију ове компаније у Пироту, која подразумева 700 нових радних места, дуплирање производње и изградњу нове фабрике, саопштено је из УРС.

"Довели смо Фијат у Крагујевац, Јуру у Ниш и Рачу, Фалке у Лесковац, Бенетон у Ниш, а сада је Тигар Мишелин одлучио да у Пироту дуплира производњу, изгради фабрику и запосли 700 нових радника", изјавила је Калановић.

Она је рекла да је суштина економског програма УРС да сваки регион у Србији добије свој "Фијат", јер је посао оно што највише треба нашим грађанима.

"То ће бити корисно за Пирот који ће имати једну од највећих фабрика ове врсте у овом делу Европе, али ће од тога имати користи и кооперанти у Бабушници, Белој Паланци и многим другим општинама у југоисточној Србији", истакла је Калановић, наводи се у саопштењу.

Пет питања за министра пољопривреде

УРС је поставио пет питања министру пољопривреде и трговине Душану Петровићу тврдећи да мења аграрну политику месец дана пред изборе.

"После четири године, три министра и исто толико аграрних политика, месец дана пред изборе аграрна политика се мења и намеће још једна која ће имати ефекат као и претходне", наводи се у саопштењу те странке и додаје да ће то направити огромне регионалне разлике , а паре ће завршити у рукама неколицине прерадјивача.

УРС пита и због чега се новац из аграрног буџета даје откупљивачима, а не земљорадницима и зашто се води тако "брутална кампања против добрих пољопривредника".

Међу пет питања које је УРС поставио ресорном министру и тражи одговор су и на који начин је израчуната премија потребна за соју, кукуруз, сунцокрет и шећерну репу, а не за малину, шљиву паприку и парадајз, као и због чега је уредбама о премијама предвидјено да се премије плате из буџета за 2013 годину?

"Шта су онда уопште субвенције за ову годину", пита УРС и тражи одговор на питање - колико коштају стручњаци који хвале мере по медијима?

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару