Читај ми!

Ђилас: Посао ДС-а да сачува радна места

Посао Демократске странке је да помогне људима у Србији да сачувају радна места и да омогући да што више фирми послује и ради, истакао Драган Ђилас.

Заменик председника Демократске странке Драган Ђилас изјавио је да је посао те странке да људи у Србији сачувају радна места и да омогући да што више фирми, посебно малих, породичних, послује и ради.

"Наш посао је да се боримо да људи сачувају посао и омогућимо да што више оваквих фирми ради, да направимо ту синергију и да Србија коначно постане боље место за живот", поручио је Ђилас приликом посете породичној фирми "Алатница Крстић" у Пироту која послује 25 година и запошљава двадесетак радника.

Ђилас, који је и градоначелник Београда, рекао је да је данас много људи изгубило посао уз напомену да у београдским градским предузећима нема технолошких вишкова јер "када човек постане технолошки вишак он је технолошки вишак и у породици и у животу".

Ђилас је истакао да је предузеће "Алатница Крстић" одличан пример пословања и да таквом моделу треба тежити.

"Верујем у причу породичних фабрика и верујем у оне фабрике у којима радници имају положај који помало личи на породицу. Не верујем у фабрике у којима запослени добијају 17 - 18.000 хиљада, звале се оне великим страним именима или малим породичним", рекао је Ђилас.

Заменик председника ДС-а истакао је да свако ко данас запошљава 20 људи јесте велики патриота али под условом да запосленима даје плату од које могу да живе.

"Ако даје 17.000, а његова породица има много више, онда то није патриотизам већ израбљивање људи", рекао је Ђилас.

Пошто је од власника фирме, Зорана Крстића, добио информацију да то предузеће производи и за инострано тржиште, Ђилас је рекао да га увек интересује како нека мала фирма попут те пиротске може да дође до пословних партнера из иностранства, наводећи да Србија има квалитет за извоз, али да је најтежа ствар како омогућити да се тај квалитет пласира на инострана тржишта.

Крстић је рекао да се фирма бави израдом алата и опреме за гумарску индустрију, а да ради и за домаће компаније попут "Мишлена" и "Трајала", али и за фирме у Немачкој и Холандији.

Он је рекао и да та фирма никада није узимала кредите већ да је сав вишак у профиту улагала у нову опрему и проширење производње.

Кандидат за посланика ДС-а из Пирота Сузана Станковић рекла је да та фирма треба да буде модел и подстрек за друге привреднике.

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару