Читај ми!

ЛДП: Редефинисати споразум са Русијом

ЛДП се залаже за нову енергетску политику Србије и редефинисање споразума са Русијом, рекао лидер те странке Чедомир Јовановић у Кикинди. Политичари који су правили енергетски споразум са Русијом морају преузети одговорност за његове последице, јер грађани Србије плаћају најскупљи бензин и гас, поручује Јовановић.

Лидер Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић заложио се у Кикинди за нову енергетску политику Србије чији први елемент мора да буде редефинисање споразума са Русијом.

"Политичари који су правили енергетски споразум са Русијом морају преузети одговорност за његове последице, јер грађани Србије данас плаћају најскупљи бензин и гас. За оно што ваља, свака част, за оно што не ваља, преузмите одговорност", изјавио је Јовановић у Кикинди.

Јовановић је поновио да циљ мора да буде модерна и европска Србија, с Војводином која има ефикасну аутономију и уређење које је потребно да сами Војвођани решавају своје проблеме.

"Проблеми незапослених у Кикинди нису нерешиви, проблеми сељака у Кикинди нису нерешиви, проблем с паркингом није нерешив, проблем с депонијом није нерешив, проблем с Русима који би да ваде и вадиће до краја света ако им дамо, није нерешив. Како с другима тако и с нама. Немој да се љутиш, Путине. Ми желимо да бранимо интересе људи који живе у овој земљи", рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП-а се заложио да висина рудне ренте буде једнака оној у Румунији, што би градовима попут Кикинде омогућило много веће буџете и могућност да се реше много проблеми.

Драшковић: Преокрет за решење проблема

Председник Српског покрета обнове и један од лидера колације "Преокрет" Вук Драшковић позвао је у Шапцу грађане да на предстојећим изборима подрже ту коалицију, јер, како каже, она има најбољи програм за решење проблема.

"Наш програм је јасан, најбоља регионална сарадња са свим суседима,  безусловно брзо ка ЕУ и уређивање Србије изнутра на истим принципима као савремене просперитетне европске државе", рекао је Драшковић током предизборног скупа у шабачком Културном центру.

Драшковић је рекао и да коалиција "Преокрет", у којој је и Либерално демократска партија Чедомир Јовановића, грађанима говори истину о ситуацији у којој се земља налази.

"Преокрет у овој кампањи прича истину и ако Србија буде слушала истину и ако грађани уместо да навијају буду размишљали и прихвате изборе као прилику да они сами одаберу пут за себе, своје породице,  своју државу, онда ће ови избори бити прекретница и доћиће до преокрета свега онога што Србији већ 12 година заправо држи оковану", рекао је Драшковић.

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару