Читај ми!

СНС: Више новца за пољопривреду

Програм СНС-а предвиђа усвајање закона о подстицајима у пољопривреди, којим ће се прописати вишегодишње субвенције у тој области, рекао председник те странке Томислав Николић приликом посете Подунавском округу.

Председник Српске напредне странке Томислав Николић рекао је да програм СНС-а предвиђа усвајање Закона о државним подстицајима у пољопривреди и руралном развоју, којим ће се између осталог прописати вишегодишње субвенције у тој области.

"СНС има конкретан програм за развој пољопривреде. Ми желимо да држава наступи као партнер са пољопривредним произвођачима", рекао је Николић током посете пољопривредницима у Подунавском округу.

Николић је навео да програм СНС-а предвиђа усвајање Закона о државним подстицајима у пољопривреди и руралном развоју, који ће прописивати субвенције у вишегодишњем периоду, под којим условима, као и како ће се контролисати додела, трошење и враћање средстава.

Према његовим речима, у претходне четири године пољопривреда није успела да достигне пун потенцијал, јер режим није имао конкретан план за развој пољопривреде.

"А сада, 40 дана пред изборе, одједном су се сетили како је пољопривреда приоритет, па челници режима обилазе домаћинства и села", додао је Николић.

СНС за реформе пореског и јавног сектора 

Заменик председника Српске напредне странке (СНС) и кандидат за градоначелника Београда Александар Вучић изјавио је да је циљ СНС-а стварање повољног пословног амбијента у Србији, јачање малих и средњих предузећа, а предуслов за то су свеобухватна реформа пореског и јавног сектора.

Основна идеја економског програма странке је усвајање новог Закона о јавним набавкама, отварање Канцеларије за брзе одговоре, борба против политичких привилегија, као и реформа пореског и јавног сектора, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Конференцији је присуствовао и председник Асоцијације малих и средњих предузећа Милан Кнежевић, кога је Вучић навео као пример немара власти према предузетницима.

"Не разумем став локалне самоуправе која не асфалтира улицу у којој Кнежевић има фабрику која запошљава 300 радника, а притом добија свој део од фирмарина које он као предузетник плаћа", рекао је Вучић.

"Асоцијација је пронашла партнера у СНС, јер су 10 година покушавали влади да изнесу конструктивне предлоге које нико није желео да уважи. Они који стварају динар, треба и да га контролишу. Влада Србије треба да стимулише запошљавање и отварање нових радних места, јер ће то донети нове приходе у буџет", рекао је Кнежевић.

Предлози да се порез на додату вредност (ПДВ) плаћа тек по наплати робе, јесу мамац за народ, јер би буџет у том случају "пао за месец дана", док се у Хрватској ПДВ обрачунава на 30, а плаћа на 60 дана, истакао је Кнежевић.

Требало усвојити Закон о занатству, Закон о ороченом плаћању на 60 дана и престати са "суманутим наплатама такси", закључио је Кнежевић.

Табаковић: Власт се боји губитка избора

Потпредседница Главног одбора СНС Јоргованка Табаковић оценила је да је власт у Србији предстојеће изборе прогласила "борбом између рата и мира", јер се боји да ће их изгубити.

Табаковићева је рекла да је изјава потпредседнице Демократске странке Јелене Триван да "од грађана зависи хоће ли 6. маја одабрати оне који ће земљу гурнути у рат или оне који су за мир", наметнута тема којој ће се "насмејати сваки грађанин".

Према њеним речима, грађани Србије немају увид у трошење новца из буџета и да он иде на "политичке привилегије".

Агенција за приватизацију уплаћивала само "кусур" на буџет, а сада када нема више новца троши државна средства, навела је Табаковићева.

"Залажемо се за спајање државних агенција које раде сличан посао и да се за сваку од њих направи попис имовине, рачуна и новчаних средстава која су мимоилазила буџет", напоменула је потпредседница Главног одбора СНС-а.

Она сматра да је власт "радо дочекала" одлазак Међународног монетарног фонда, јер у кампањи не жели да призна да је државни ревизор битна институција која надгледа како се троши јавни новац.

Табаковићева је поручила да ће се СНС у наредном периоду бавити инфраструктурним пројектима као што су Морава-Вардар и Лука Београд и да ће грађанима "дати посао у тим јавно-приватним партнерствима".

недеља, 28. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару