Читај ми!

Николић: Србија талац странака на власти

Србија је постала "талац чланова политичких странака који је воде - Демократске странке, Социјалистичке партије Србије, Г 17 плус и осталих странака које чине владу", рекао Томислав Николић на митингу у Суботици.

Председник Српске напредне странке Томислав Никоић рекао је да је Србија постала "талац чланова политичких странака који је воде - Демократске странке, Социјалистичке партИје Србије, Г 17 плус и осталих странака које чине владу".

На предизборном митингу у центру Суботице Николић је грађанима Војводине поручио да сачувају мир који постоји међу њима оцењујући да ако нешто вреди у Војводини и Суботици то је мир који постоји међу народима.

Према његовој оцени, сваки глас за ДС, СПС, Г17 плус је глас дат за пропаст Србије, јер они су мислили само на себе, а онда "понекад помало и на Србију".

"Србија има једну шансу и то су избори 6. маја, на којима грађани одлучују о својој судбини", рекао је Николић и позвао грађане да са много воље и елена уђу у изборе.

Он је оценио да "најгоре што може да се деси након мајских избора је да остане актуелна власт" и додао да они којима је добро гласају за актуелну власт, али да они којима је лоше на то немају право.

"Желимо да будемо бољи, јер ми смо потекли из народа. Нас није скупљао председник владе у иностранству, није доводио са измишљених факултета, нити нас је неко као спасиоце довео у Србију, него су нам и дедови и прадедови живели овде, а живеће и наша деца", поручио је лидер напредњака.

Николић је рекао да у Србији нема страних улагања, јер, како тврди, иза сваког шалтера постоји неко ко потенцијалним инвестоторима тражи новац.

"Ми хоћемо да Србија буде у ЕУ и нећемо направити ниједан лош потез који би нас од ЕУ удаљио", рекао је Николић, али и додао да до тада, у наредних од осам до 10 година, у Србији мора да се живи и ради.

Села су фабрике Србије

Николић је током дана у оквиру изборне кампање обишао Севернобачки округ. Српска напредна странка омогућиће Војводини да се развија и цвета а неће умањивати ништа од онога што сада има, рекао је Николић.

"Војводина нека се развија, нека цвета, храни не само Србију, него и пола Европе, а ми да помогнемо да то све може да почне да функционише", рекао је Николић током посете Севернобачком округу, коју је започео у месту Ловћенац.

Обраћајући се окупљењима у центру тог места лидер СНС је поручио да они који су "растерали инвеститоре" причају о томе да ће Србија бити у ЕУ.

"Бићемо у ЕУ можда за осам до десет година, али сутра треба да се живи", рекао је Николић и додао да је ЕУ потребна зато што треба да се уреди држава, као што је уређена на пример Немачка, и да се зна шта држава дугује народу, а шта народ држави.

"У том смислу су нам потребна правила ЕУ и фондови ЕУ, али ви знате да СНС то може до одређеног захтева да испуни и да даље од тога не може", рекао је Николић.

Лидер СНС је обећао да ће та странка, уколико освоји власт, улагати значајна средства у села, јер су "села фабрике Србије" и додао да су то инвестиције које се најбрже враћају.

"Ако се не развије село, ни у граду неће доћи до повећања стандарда", рекао је Николић.

Живот на селу треба учинити прихватљивим посебно за младе људе, реако је он и додао да ће та странка учинити све како би омогућила да они који се баве пољопривредном производњом унапред знају паритете цена и сигурност наплате.

Све је мање инвестиција у Србију, тврди Николић, за шта су, по њему, криве власти и корупција. "Није све само у томе да желиш да будеш у Европској унији. Мораш да припремиш и државу и народ за ЕУ", рекао је Николић и додао да ће уређена држава омогућити нове инвестиције.

недеља, 28. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару