Читај ми!

Порука Тадићу и Николићу

Председник Борис Тадић треба да поведе, а лидер напредњака Томислав Николић да помогне у стварању модерне, боље и европске Србије, поручио лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Вук Драшковић оценио да се "не може на темељима Милошевићеве градити европска Србија".

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да је циљ коалиције Преокрет модерна, европска и демократска Србија, поручивши лидерима две највеће странке у Србији да се укључе у остварење тог циља.

Јовановић је на предизборној конвенцији у београдском Центру "Сава" поручио председнику владајуће Демократске странке и Србије Борису Тадићу да "поведе", а лидеру Српске напредне странке Томиславу Николићу да "помогне" како бисмо изградили модерну, бољу и европску Србију.

"Тадићу, не нуди живот у ДС-у, дужан си да покажеш где је посао који заједно с нама желиш да урадиш", рекао је Јовановић.

Томиславу Николићу је поручио да се не бори за власт, већ да је дужан да каже истину.

"Николићу, помози нашој земљи тако што ћеш рећи истину о којој ми говоримо последњих 20 година", истакао је лидер ЛДП-а.

Према његовим речима, на предстојећим изборима, 6. маја, неће бити "математичких коалиција", већ само воља грађана, а у кампањи је "превише отрова и слепила".

Драшковић: Косово као фатаморгана

Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић истакао је да грађани Србије већ 12 година сваког секунда плаћају 20 евра за издржавање "пресељеног суверенитета" над Косовом.

На конвенцији Преокрета, на чијој ће листи СПО учествовати на предстојећим изборима, Драшковић је упитао "шта се то догађа с политичком елитом, кад је тај Преокрет једини тражи да се прекине убијање Србије зарад очувања нечега што постоји само као фатаморгана".

По Драшковићевим речима, питање је како ће Србија са оваквом политичком елитом уопште ући у Европску унију.

"Да су послушали Преокрет, Србија би још у децембру добила и датум за почетак преговора са ЕУ", додао је Драшковић, оцењујући да се "не може на темељима Милошевићеве Србије градити европска Србија".

Према његовим речима, темељи Милошевићеве Србије данас се виде у два начела - у томе што је "2001. године ухапшен и изручен врховни командант злочина, а тек 2011. и магационер" и у томе што је после Кумановског споразума и Резолуције 1244 суверенитет над Косовом тадашњи режим преселио у Србију.

На првој изборној конвенцији листе "Чедомир Јовановић - Преокрет" под називом "За почетак - истина", осим Јовановића и Драшковића говорили су и председник Социјалдемократске уније Жарко Кораћ и председник Богате Србије Захарије Трнавчевић.

недеља, 28. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару