Читај ми!

Пред Србијом важан избор

Председник Демократске странке Борис Тадић поручио у Ужицу да је сигуран у победу своје странке на изборима, истакавши да Србију у наредној деценији очекује напредак. Потпредсеник странке Душан Петровић позвао грађане да гласају за бољи живот и бољу будућност, што је платформа коалиције окупљене око ДС-а.

Лидер Демократске странке Борис Тадић оценио је да се Србија налази пред важним изборима, који одлучују о њеној будућности, и да је уверен да ће листа "Избор за бољи живот - Борис Тадић" победити.

"Данас се поново бира којим путем треба да иде земља, а ја предлажем шансе за бољи живот и сигурнију будућност, а то је пут према ЕУ", поручио је Тадић обраћајући се присталицама на конвенцији коалиције око ДС-а у Ужицу.

Тадић је рекао да Србију чека пуно тога и да је зато потребно што пре формирати владу, донети тешке мере и наставити напред.

"То је једини начин да обезбедимо боље могућности за нашу децу, средовечне људе, баке и деде, да им обезбедимо и перспективу и мир, нагласио је Тадић.

Пут европске Србије, према његовим речима, је практичан пут: Он има свој садржај. Европска Србија је модерна земља, која има уређен правни поредак, у којој су предвидиви правни процеси, земља која је ефикасна, земља изградјених инфракструктура, квалитетни веза, универзитета, земља у којој желе људи да остану, а не навикли да је напуштају, рекао је Тадић.

На скупу су говорили и потпредседници ДС-а Душан Петровић и Драган Шутановац и председник Социјалдемократске партије Расим Љајић.

Шутановац је рекао је да коалиција око Демократске странке грађанима Србије нуди нову визију, која је базирана на ЕУ, и бољи живот, који ће стићи захваљујући новим инвестицијама.

Шутановац је најавио почетак градње нове фабрике "Први Партизан" у Ужицу, и нове могућности за наменску индустрију уопште, захваљујући приступању Србије европској одбрамбеној унији, којем су министри ЕУ данас дали зелено светло.

Пре четири године са овога места смо понудили европску перпсектву Србије и Ужица. Тада сте нас већински подржали. И данас стојимо пред вама и можемо да кажемо да смо испунили обећање. Србија је добила статус кандидата за пуноправно чланство у ЕУ, рекао је Шутановац.

Петровић: Бирајте бољу будућност

Потпредсеник ДС Душан Петровић позвао је грађане да 6. маја гласају за бољи живот и бољу будућност, што је платформа коалиције окупљена око Демократске странке.

"За чеитри године треба да направимо земљу где свако ко се бави пољопривредом добро зарађује, а Србија да постане највећи извозник хране у региону", поручио је Патровић и додао: "О томе ћемо одлучивати 6. маја, то је пут за бољи жвоти".

Петровић је рекао да је Србија данас много ближе Европи него што је била пре четири године, када је актуелна влада започела мандат.

"Због тога ће 6. маја бити понуђен избор за бољи живот и бољу будућност, и због тога - хајде да победемо 6. маја", рекао је Петровић.

Лидер Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић уверен је у победу листе "Избор за бољи живот" јер ће, како је рекао на овим изборима за разлику од свих претходних, кључна бити економија, а не политика и лажни патриотизам.

"А економија је наш терен", рекао је Љајић и додао да "због тога по први пут осећа олакшање", јер је уверен у победу.

Он је рекао да су многи критиковали политику актуелне владе и чак желели да Србија не добије статус кандидата, јер су у томе видели шансу за свој бољи пласман на изборима, али су променили причу када је статус освојен.

"Сада се жале што председник Тадић прича о економији и кажу да то није његов посао. Е, па, највећи национални и државни интерес је да људима обезбедимо, посао, радна места и инвестиције. Нема већег патриотизма данас од тога, а највећи патриота је онај ко запошљава грађане" рекао је Љајић.

"Имате избор између старлета са неких листи и листе на којој су професори, људи од струке и знања. Мислим да је избор више него лак. Листа коју води Борис Тадић омогућиће Србији посао, инвестиције сигурност", поручио је Љајић.

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару